Кобрата и Тервел готвят невиждано шоу в Пловдив

Ще си взема своето срещу Букър, а след това е ред на Джошуа или Руис, заяви Пулев

Кобрата и Тервел готвят невиждано шоу в Пловдив
В средата на декември Пловдив ще е столица на бокса. Новината ексклузивно за "Марица" съобщиха най-добрият български професионален боксьор Кубрат Пулев и личният му агент Ивайло Гоцев. Двамата в момента са в Калифорния, където навръх Архангеловден (9 ноември) Кобрата се завръща на ринга с мач срещу Райдъл Букър. След това Пулев, брат му Тервел и Гоцев идват в Пловдив, за да подготвят невиждана до момента боксова гала. Те са избрали зала "Колодрума" и са убедени, че те ще дадат неповторимо шоу на любителите за мъжката игра под тепетата. Точната дата предстои да бъде избрана, но отсега се знае, че гвоздеят на програмата ще бъде боят на Тервел Пулев с много силен противник, който организаторите предпочитат да запазят в тайна към този момент. Кобрата, Тервел и Ивайло Гоцев също така подготвят серия от благотворителни инициативи преди светлия християнски празник Рождество Христово.
 
- Готови ли сте за завръщането на ринга?
 
- Аз никога не съм напускал ринга. Дори когато бях наказан, аз не съм спирал да тренирам. Бях твърдо убеден, че ще играя отново на най-високо ниво и ще постигна мечтата си за спечелване на световната титла. 
 
- В петък стана ясно, че през следващата година до 31 май Ви предстои мач за световната титла срещу Антъни Джошуа или Анди Руис. Кой от двамата предпочитате?
 
- Нямам предпочитания. Единствено искам да се бия и да спечеля световната титла. Няма значение дали ще е срещу Руис или Джошуа. Всеки един от тях е голям боксьор и шампион. Убеден съм, че ще стане велик бой, който аз ще направя всичко възможно да спечеля. Вярвам, че имам сили за това.
 
- Предстои мач между Антъни Джошуа и Анди Руис на 7 декември. Прогнозата Ви кой ще е победител?
 
- Мачът е на кантар. Всеки един от двамата може да победи. Руис е малко мързелив, но ако се впрегне здраво да тренира, той има по-големи шансове да триумфира.
 
- Какво да очакваме от мача с Райдъл Букър?
 
- Ще стане супермач, в който аз ще направя всичко възможно да спечеля. Сигурен съм, че мога да бия. Респект към Райдъл, той е добър и силен боксьор, но аз ще си взема своето. Това ще бъде добра прелюдия към мача ми за световната титла.
 
- Разкажете за боксовата гала, която с брат Ви Тервел и Ивайло Гоцев организирате в Пловдив?
 
- Първо искам да поздравя хората в този древен и любим мой град. Аз съм роден в София, но съм дете на Тракия. Наполовина съм тракиец. Винаги с удоволствие ходя в Пловдив. Освен че е много красив град, с хилядолетна история, Пловдив е и люлка на велики спортисти. Аз се прекланям пред пловдивската боксова школа, която е дала майстори на световно ниво. Искаме да дадем на Пловдив едно наистина голямо шоу. Вярвам, че ще напълним "Колодрума" и шоуто ще се помни дълго време след това. Спортният министър Красен Кралев предложи да е в София, но аз, брат ми и Ивайло твърдо настояхме да е в Пловдив. Не само за това, че Ивайло е пловдивчанин. (Смее се.)
 
- Кой ще е противникът на Тервел?
 
- Предпочитам да запазим засега това в тайна, докато не се уточнят и последните подробности. Със сигурност противникът ще е голям боксьор. Няма да търсим боксова круша, върху която Тервел да печели фалшиво самочувствие. Ще има още много интригуващи битки в "Колодрума". Имайте търпение, скоро ще стане ясно.
 
- Какво друго да очакваме в средата на декември?
 
- Предвиждаме още няколко благотворителни инициативи, които съвсем скоро ще съобщим. Лично аз настоявам да поканим и да приветстваме на ринга всички големи шампиони на Пловдив. Жалко, че някои от тях сега не преживяват най-добрите си дни. Ние обаче сме длъжни да им дадем уважението, което те отдавна са заслужили. Моите успехи са невъзможни без тези на предшествениците. Те издигнаха българския аматьорски бокс до най-високо световно ниво. Аз се прекланям пред величието на Петър Лесов и Александър Христов, а също така на останалите големи пловдивски майстори на бокса. Ще бъда щастлив да се качат на ринга и да получат овациите, които заслужават. Изборът на Пловдив за място на галата е и заради това - да възкресим този спорт в града и околностите. Нека младите хора, децата, отново да влязат в залите. Нека залите да се напълнят както преди. И то не само за високо спортно майсторство, а просто да спортуват. Да не висят пред компютрите, да не стават и лягат със смартфоните. Виртуалният свят е хубав и примамлив, но той не е реалният живот. Трябва да върнем младите към реалния живот и да им вдъхнем човешките ценности.

 

Кобрата: Ще направим боксов спектакъл

Кубрат е в най-добрата си форма, каза треньорът Ули Вегнер

Съперникът на Тервел се закани да го бие

Чакани здрав сблъсък, каза по-малкият брат Пулев

Кубрат Пулев все пак ще се бие за световната титла!

Вижте кога

Олимпийска медалистка от Иран ще се бие за България в Париж

Вижте коя е тя

Багата се завръща в ММА, влиза в битка за 1 млн. долара

В Сан Антонио ще се бие и Дакота Дичева

Тервел уверен: В добра форма съм

Всеки един от нас пише някаква история, призна боксьорът

Кобрата: Правя и невъзможното мачът с Чар да е у нас

Искахме да представим и България по най-хубавия начин, обяви боксьорът

Хавиер Ибанес ще боксира за титлата в Нощта на шампионите на ИБА

Българският национал ще се изправи срещу местната звезда Хосе Килес в „Мадрид Арена“

Пълен комплект медали от ЕК за Надие Жаафар

След сребро на турнира по джудо за кадетки в Словакия

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки