Реал унищожи Галатасарай на "Бернабеу", бразилски талант блесна с хеттрик (ВИДЕО+СНИМКИ)

Родриго вкара три, Бензема два, а Рамос отбеляза от дузпа за 6:0 над турския тим

Реал унищожи Галатасарай на "Бернабеу", бразилски талант блесна с хеттрик (ВИДЕО+СНИМКИ)

Реал Мадрид направи сериозна крачка към осминафиналите в Шампионска лига след изразителна победа с 6:0 над Галатасарай. „Кралския клуб“ реши всичко в двубоя от Група „А“ още преди да измине четвърт час на „Сантяго Бернабеу“. Родриго откри резултата в 5-ата минута, а след две минути 18-годишният бразилец се разписа за втори път. В 12-ата минута Тони Кроос бе фаулиран на границата на наказателното поле, а след консултация с ВАР главният рефер отсъди дузпа, която капитанът Рамос реализира.

В последната минута от редовното време Бензема откри головата си сметка в мача след отлична асистенция на Родриго.

След почивката отново Реал доминираше на терена, но петият гол падна едва в 81-ата минута, а негово автор отново бе Бензема. В добавеното време Родриго бе изведен добре от Бензема и с точен удар оформи своя хеттрик и крайното 6:0.

Така след четири изиграни мача Реал има седем точки в актива си, но решаващите двубои за испанците тепърва предстоят – „белия балет“ има домакинство на ПСЖ в следващия кръг и в последния си мач от групите гостува на Брюж.



Галатасарай пък ще се бори единствено за третото място в групата, след като турският тим има само точка в актива си.

Всичко започна отлично за "белите", които излязоха напред още в 4-ата минута. Тогава Марсело центрира отляво и топката стигна до Родриго, който залъга един футболист и с левия крак насочи топката в долния десен ъгъл на Муслера.



Само три минути по-късно последва ново подаване на Марсело и младият му сънародник пак беше на точното място, за да направи 2:0 с глава.



В тези секунди Стивън Нзонзи настъпа Тони Кроос на границата на наказателното поле и се стигна до преразглеждане на ситуацията от ВАР. След като лично изгледа положението, главният рефер Феликс Цвайер отсъди дузпа. Серхио Рамос я реализира по типичния за себе си начин с шут "паненка", с което резултатът набъбна на 3:0, а минутата беше 14-а.



Съкрушителният първи четвърт час на практика отказа турците. Те загубиха интерес да се борят, а и домакините веднага намалиха темпото.

Малко преди почивката Марсело напусна принудително, след като усети болки.



В заключителните секунди на първата част Родриго се отличи и с асистенция - към Бензема, който с лекота вкара за 4:0. Имаше време и за шанс пред Еден Азар, но той пропусна.

На почивката треньорът на Галатасарай направи две промени в състава си. Промяна в играта обаче нямаше. Реал се забавляваше, но не стигаше до кой знае какви шансове.

В 67-ата минута голмайсторът от първия мач между двата отбора Тони Кроос шутира от въздуха и Муслера спаси, а при добавката Бензема не съумя да вкара.



Последва нов шанс през Бензема, но стражът пак спаси.

Играчите на Галатасарай стигнаха до първата си чиста възможност чак в 78-ата минута, но Тибо Куртоа показа, че е на мястото си.

Бензема все пак стигна до второто си попадение, като това стана в 81-вата минута, когато се разписа след подаване на Даниел Карвахал.



В последната минута от добавеното време Родриго се възползва от добър пас на Бензема и с точен удар оформи своя хеттрик.

Шаби Алонсо потвърди: Оставам в Леверкузен

„Уведомих ръководството на Байер, че ще продължа работата си и догодина“

Кансело може да продължи кариерата си в Саудитска Арабия

Вижте подробности

Вратарят на Байерн Нойер ще пропусне дербито срещу Дортмунд

Вижте подробности

Полицейска акция срещу уредени мачове в Сервена Македония

Органите на реда са влезли във Футболната федерация на Македония

Върнаха гостуващите фенове за дербито Селтик - Рейнджърс

Гостуващите фенове бяха забранени дълги години в дербито на Шотландия

Мениджърът на Нюкасъл защити Тонали

Еди Хау коментира информацията, че италианецът може да получи още едно наказание за залози

Алегри: "Във футбола се броят резултатите"

Вижте подробности

Алонсо реши: Остава в Байер Леверкузен

Специалистът ще може да бъде откупен срещу 15 милиона през 2025г.

Кимих иска да види новия треньор преди да преподпише

Договорът на играча изтича през лятото

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки