ЦСКА загрява във Враца за Лудогорец

19-годишният Антов титуляр в 5-и пореден мач, Сухия връща Златински в дебюта си

ЦСКА загрява във Враца за Лудогорец
ЦСКА ще загрее за домакинството си срещу Лудогорец със сблъсък във Враца днес. Армейците гостуват на Ботев от 15:00 часа.
 
Червените ще се опитат да затвърдят възхода си като резултати. Те се намират в серия от 3 успеха без допуснат гол. Въпреки това ЦСКА още не убеждава с играта си и в тази насока има много какво да се подобрява.
 
Именно Ботев бе един от тимовете, които затрудниха доста армейците по-рано през сезона. Червените едва пречупиха врачани с 1:0 в Борисовата градина. Днешният сблъсък ще е и генерална репетиция за ЦСКА преди дуела с Лудогорец на 1 декември в София. По трибуните във Враца се очакват около 5000 зрители, но лошото време в града ще повлияе на посещаемостта. Цената на билетите е 5 лева. Снощи във Враца валя първият сняг за сезона, но днес би трябвало условията да са по-добри.
 
Армейците са в оптимален състав. Опорният халф Валентин Антов ще попадне за 5-и пореден път сред титулярите. Той е бил сред 11-те във всеки от досегашните двубои под ръководството на Милош Крушчич и това няма да се промени. Интересното е дали Малинов ще се върне сред титулярите, или ще е извън 11-те в 4-та поредна среща. За последно националът стартира при 0:1 от Локо Пд на 20 октомври, след това беше извън групата с Етър заради вирус, а с Черно море и Славия се включи като резерва. Малинов вкара за 1:0 над варненци (2:0 краен). Ако Малинов попадне сред титулярите, той ще замени Пинто или Тиаго.
 
Известна дилема има и за дясната зона на отбраната. Турицов беше контузен известно време и като негов заместник на прилично ниво се представяше Гълъбов. В последния кръг обаче Гълъбов беше извън групата заради вирус и Турицов стартира. Сега вече и двамата са здрави и ще е интересно да се види кой ще получи доверие от първата минута. По фланговете и на върха на атаката не се очакват промени. Крила пак ще са Евандро и Отабор, a Coy ще е централен нападател.
 
Трети престой начело на Ботев Враца пък ще започне Антони Здравков. Сухия беше треньор на тима на два пъти в периода 2011-2013 г. За последно Здравков изведе Ботев срещу ЦСКА във Враца на 7 април 2013-а при загубата с 3:4. Тогава Сухия взе картоните от рефера Александър Костадинов и му вдигна червения цвят след спорно отсъждане.
 
Здравков има проблеми около комплектоването на състава. Заради контузии и тази среща ще пропуснат крилата Даниел Генов и Давид Рибейро, който е преотстъпен от Лудогорец. Добрата новина за Сухия е, че на линия отново е халфът Христо Златински. Дори има голяма възможност той да е титуляр, но трудно ще изкара пълни 90 минути.
 
Според информация на "Тема спорт" врачани вече са разтрогнали договора на бранителя Апостол Попов. Ще бъде скъсан контрактът и на хърватския защитник Филип Ждерич - това ще се случи официално в понеделник. Така през зимата врачани ще търсят сериозно подсилване в отбранителния вал.
 
С картони в ЦСКА виси единствено Евандро. Той има 4 и ако види жълтия цвят днес, ще пропусне сблъсъка с Лудогорец. Армейците пуснаха билетите за мача по-рано през седмицата, като цената им е по 6, 8 и 12 лева. Главен съдия на двубоя във Враца днес пък е Никола Попов. Под негово ръководство този сезон ЦСКА се издъни с Дунав в Русе -1:1.

 

Община Пазарджик отпуска пари за заплати на Хебър

Очаква се 105 хиляди лева да бъдат преведени на клуба

Стоичков: Оптимист съм за България

Камата смята, че скоро отборът ни ще се класира за голям футболен форум

Черно море се намира в добра серия срещу Ботев в Пловдив

В последните си девет мача, "канарчетата" имат само две победи

Гонзо избра кой да го наследи в БФС

Кирил Котев ще заеме поста технически директор

Локо Пловдив връща Медвед на Пирин

В момента той е под наем на "Лаута"

Трима национали вече тренират с Левски

Пламен Андреев, Марин Петков и Хосе Кордоба са на линия за Николай Костов

ЦСКА изгуби Де Нойер до края на сезона

Защитникът продължава да се възстановява от контузията в коляното

Интерес от чужбина към Пламен Андреев

Стражът на Левски може да потегли към Западна Европа след края на сезона

Лудогорец към Неделев: Не се предавай!

Вижте посланието към футболиста

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки