ЦСКА загрява във Враца за Лудогорец

19-годишният Антов титуляр в 5-и пореден мач, Сухия връща Златински в дебюта си

ЦСКА загрява във Враца за Лудогорец
ЦСКА ще загрее за домакинството си срещу Лудогорец със сблъсък във Враца днес. Армейците гостуват на Ботев от 15:00 часа.
 
Червените ще се опитат да затвърдят възхода си като резултати. Те се намират в серия от 3 успеха без допуснат гол. Въпреки това ЦСКА още не убеждава с играта си и в тази насока има много какво да се подобрява.
 
Именно Ботев бе един от тимовете, които затрудниха доста армейците по-рано през сезона. Червените едва пречупиха врачани с 1:0 в Борисовата градина. Днешният сблъсък ще е и генерална репетиция за ЦСКА преди дуела с Лудогорец на 1 декември в София. По трибуните във Враца се очакват около 5000 зрители, но лошото време в града ще повлияе на посещаемостта. Цената на билетите е 5 лева. Снощи във Враца валя първият сняг за сезона, но днес би трябвало условията да са по-добри.
 
Армейците са в оптимален състав. Опорният халф Валентин Антов ще попадне за 5-и пореден път сред титулярите. Той е бил сред 11-те във всеки от досегашните двубои под ръководството на Милош Крушчич и това няма да се промени. Интересното е дали Малинов ще се върне сред титулярите, или ще е извън 11-те в 4-та поредна среща. За последно националът стартира при 0:1 от Локо Пд на 20 октомври, след това беше извън групата с Етър заради вирус, а с Черно море и Славия се включи като резерва. Малинов вкара за 1:0 над варненци (2:0 краен). Ако Малинов попадне сред титулярите, той ще замени Пинто или Тиаго.
 
Известна дилема има и за дясната зона на отбраната. Турицов беше контузен известно време и като негов заместник на прилично ниво се представяше Гълъбов. В последния кръг обаче Гълъбов беше извън групата заради вирус и Турицов стартира. Сега вече и двамата са здрави и ще е интересно да се види кой ще получи доверие от първата минута. По фланговете и на върха на атаката не се очакват промени. Крила пак ще са Евандро и Отабор, a Coy ще е централен нападател.
 
Трети престой начело на Ботев Враца пък ще започне Антони Здравков. Сухия беше треньор на тима на два пъти в периода 2011-2013 г. За последно Здравков изведе Ботев срещу ЦСКА във Враца на 7 април 2013-а при загубата с 3:4. Тогава Сухия взе картоните от рефера Александър Костадинов и му вдигна червения цвят след спорно отсъждане.
 
Здравков има проблеми около комплектоването на състава. Заради контузии и тази среща ще пропуснат крилата Даниел Генов и Давид Рибейро, който е преотстъпен от Лудогорец. Добрата новина за Сухия е, че на линия отново е халфът Христо Златински. Дори има голяма възможност той да е титуляр, но трудно ще изкара пълни 90 минути.
 
Според информация на "Тема спорт" врачани вече са разтрогнали договора на бранителя Апостол Попов. Ще бъде скъсан контрактът и на хърватския защитник Филип Ждерич - това ще се случи официално в понеделник. Така през зимата врачани ще търсят сериозно подсилване в отбранителния вал.
 
С картони в ЦСКА виси единствено Евандро. Той има 4 и ако види жълтия цвят днес, ще пропусне сблъсъка с Лудогорец. Армейците пуснаха билетите за мача по-рано през седмицата, като цената им е по 6, 8 и 12 лева. Главен съдия на двубоя във Враца днес пък е Никола Попов. Под негово ръководство този сезон ЦСКА се издъни с Дунав в Русе -1:1.

 

Вальо Илиев: Целта пред ЦСКА 1948 е Европа

"Не искаме да се задоволяваме с малкото, а напротив - да бъдем гладни за повече"

Ботев (Пловдив) продаде 15 000 билета за реванша с ЦСКА

Вижте какво съобщиха "жълто-черните"

Лудогорец пусна билетите за Крумовград

Вижте какво съобщиха от Разград

Изтеглиха жребиите за полуфиналите при ветераните и купата на АФЛ

Витоша (Бистрица) ще спори с Ботев (Враца) за място на финала

Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Стамен Белчев с дилеми в "червената" защита за Левски

Вижте какви

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки