Бивша звезда в тениса: Увереността е проблемът на Григор

Трябва да се научи да печели, дори и да не играе добре, заяви Сьодерлинг

Бивша звезда в тениса: Увереността е проблемът на Григор
Робин Сьодерлинг е определян като един от играчите, които бяха претенденти за трофей от Големия шлем, но така и не достигнаха до него.
 
Шведът бе истински кошмар за съперниците заради мощния си сервис и феноменалния форхенд, но трябваше да прекрати кариерата си едва на 26 години заради поредица контузии и мононуклеоза - коварно заболяване за всеки един спортист.
 
Той спечели 10 АТР титли, записа 310 победи на сингъл и достигна до шведът се е посветил на собствената си компания, която произвежда топки за тенис с марката „RS". Сьодерлинг даде специално интервю за читателите на TennisKafe.com, където освен всичко останало, говори и за Григор Димитров. 
 
„Разбира се, че следя Григор. Той дори игра в Тура, когато аз още се състезавах. Никога не съм се изправял срещу него в официален мач, но тренирахме малко заедно. Той е невероятен тенисист. Страхотен играч. Не го познавам толкова добре, но преди няколко години спечели финалите в Лондон и стигна до №3 в света.
 
Тогава аз си казах: „Добре, той вече достигна върха и ще остане там много години наред, ако се предпази от контузиите, защото притежава нужната игра", сподели шведът. 
 
„Според мен проблемът му идва с увереността. Когато загубиш няколко мача подред, започваш малко по малко да се съмняваш в себе си. Но в края на тази година видяхме, че се завърна. Бях на US Open и го гледах, той игра наистина добре и можеше дори да спечели титлата.
 
Трябва да се научи как да печели мачове, в които не играе чак толкова добре. Най-големите играчи не играят най-добрия си тенис всеки път.
 
Григор със сигурност може да спечели срещу всеки. Но също така може да загуби от състезател, срещу когото Новак или Рафа рядко биха допуснали поражение. Смятам, че това е най-голямата разлика", завърши той.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки