ОГРОМНА БИТКА В МОСКВА! Лудогорец оцеля срещу ЦСКА (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Орлите" се нуждаят от точка срещу Ференцварош на 12 декември, за да продължат в Лига Европа

ОГРОМНА БИТКА В МОСКВА! Лудогорец оцеля срещу ЦСКА (ВИДЕО+СНИМКИ)

Лудогорец взе точка от визитата си на ЦСКА в Москва от петия кръг в груповата фаза на Лига Европа.

Мачът в руската столица приключи при равенство 1:1, докато Ференцварош направи драматично такова 2:2 с Еспаньол у дома и не успя да измести българските шампиони от второто място в групата.

Унгарците имат 6 точки, с една по-малко от Лудогорец, като в последния двубой гостуват в Разград и „орлите” ще продължат към директните елиминации, ако не загубят.

В четвъртък вечер домакините от Москва започнаха по-добре срещата, но разградчани също имаха своите шансове и в четвъртата минута Марселиньо пропиля чудесен такъв с удар от границата на пеналта.

След това домакините осъществиха три поредни атаки, а при една от тях Фьодор Чалов не съумя да засече пред опразнената врата. 

Впоследствие и Пламен Илиев трябваше да се намесва при удар на Кристиан Бистрович, а в 36-ата минута колегата му Игор Акинфеев показа класа след мощен изстрел на Клаудиу Кешеру. 

Така почивката дойде при нулево реми, а скоро след нея Джоди Лукоки направи непростим пропуск, изведен сам срещу вратаря от Кешеру, като стреля в аут.

После пък няколко сантиметра разделиха Чалов от първото попадение в срещата, което в крайна сметка бе дело на Лудогорец и падна в 66-ата минута.

Тогава Кешеру наказа ЦСКА Москва, след като бе намерен от Вандерсон в пеналта и отблизо вкара своето четвърто попадение в тазгодишното издание на Лига Европа.

Радостта на българските шампиони обаче бе кратка, защото само десет минути по-късно домакините изравниха. В 76-ата Чалов бе оставен непокрит пред Пламен Илиев и отблизо успя да промуши топката между краката му, за да я прати в мрежата - 1:1.

Последваха две смени във всеки от съставите, а малко по-късно ЦСКА вкара второ попадение, което обаче бе отменено заради засада.

До края нови голове не паднаха и двата отбора разделиха точките, така че руският гранд вече има две, с пет по-малко от Лудогорец. 

ЦСКА МОСКВА – ЛУДОГОРЕЦ 1:1
0:1 Кешеру 66
1:1 Чалов 76

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

ЦСКА (Москва): 35. Игор Акинфеев, 2. Марио Фернандес, 98. Иван Обляков, 20. Константин Кучарев, 25. Кристиан Бистрович, 62. Вадим Карпов, 78. Игор Дивеев, 17. Арнор Сигурдсон, 8. Никола Влашич, 23. Хьордор Магнусон, 9. Фьодор Чалов;
Tреньор: Виктор Гончаренко;

Лудогорец: 23. Пламен Илиев, 4. Сисиньо, 5. Георги Терзиев, 21. Драгош Григоре, 3. Антон Недялков, 12. Анисе, 25. Стефан Баджи, 88. Вандерсон. 84. Марселиньо, 92. Джоди Лукоки, 28. Клаудиу Кешерю
Tреньор: Станислав Генчев;
 



90+3 Край на мача! ЦСКА МОСКВА - ЛУДОГОРЕЦ 1:1 в среща от петия кръг на Лига Европа.

90 - Три минути добавено време!

86 - Смяна в състава на Лудогорец. Якуб Швиерчок заменя голмайстора Кладиу Кешеру. 

78 - ОТМЕНЕН ГОЛ НА ЦСКА! Домакините отбелязаха още едно попадение, което обаче не бе зачетено заради засада. 

75 - По една смяна в двата отбора, в състава на Лудогорец капитанът Марселиньо отстъпва мястото си на Дяков. Бижол вместо Карпов в строя на домакините. 

76 - ГОЛ, ЦСКА МОСКВА ИЗРАВНИ. Чалов бе оставен непокрит на 2-3 метра пред Пламен Илиев и успя да прати между краката му топката в мрежата за 1:1.

70 – Кешеру печели нарушение на около метър пред наказателното поле на домакините. Марселиньо обаче прати топката над вратата. 

66 – ГОООЛ ЗА ЛУДОГОРЕЦ! Кешеру отново наказа руснаците, след като бе намерен от Вандерсон в пеналта и отблизо вкара своето четвърто попадение в тазгодишното издание на Лига Европа!

64 - Втора смяна в състава на домакините - Ахметов вместо Сигурдсон. 

62 - След ъгловия удар се стигна до още един такъв, но не и до нещо опасно пред вратата на Лудогорец.

60 – ЖЪЛТ КАРТОН! Чалов получава такъв, а домакините – правото да изпълнят корнер.

59 - Сантиметри не стигнаха на Чалов да засече в опразнената врата на Лудогорец, след едно прострелно центриране отдясно, преминало покрай Антон Недялков и Пламен Илиев. 

55 – Кешеру стреля силно от свободния удар, но прати топката на сантиметри над вратата. 

54 - Първа смяна в мача. Дзагоев влиза вместо Кучаев.

54 – Григоре с две ключови намеси в рамките само на една минута, благодарение на което Лудогорец осъществи контраатака и Вандерсон бе спрян пред наказателното поле с цената на нарушение.

52 – Хаос в наказателното поле на Лудогорец! Анисе не се намеси добре, но в крайна сметка топката бе изчистена далеч след опасен карамбол в пеналта.

50 – НЕВЕРОЯТЕН ПРОПУСК! Кешеру намери със страхотно центриране Джоди Лукоки зад гърба на защитата, сам срещу вратаря и крилото трябваше само да засече топката, но не можа да го стори по най-добрия начин и я прати в аут. 

48 – Сисиньо се намеси решително, за да блокира центриране – корнер в полза на ЦСКА, след който двама от домакините се разминаха с топката и в крайна сметка тя бе изчистена. 

46 – Начало на второто полувреме. Няма промени в двата състава. 


45 – Край на първото полувреме! ЦСКА Москва – Лудогорец 0:0 след 45 минути игра.

40 – Лукоки сгреши при поредната атака на домакините, но за негово щастие не се стигна до гол. 

38 - След ъгловия удар на Лудогорец се стига до контраатака на ЦСКА, спряна с вещина от Недялков с цената на такъв и за домакините. Защитата на разградчани се справя с центрирането.

36 - СПАСЯВАНЕ НА АКИНФЕЕВ! Кешеру нанесе силен удар с левия крак, но вратарят на ЦСКА Москва изби в корнер. 

34 – ЖЪЛТ КАРТОН! Кешеру е предупреден официално за нарушение в средата на терена. 

33 – Вандерсон опита да запази топката, но вместо това я подари на съперника и тя стигна до Влашич, който стреля от дъгата пред пеналта, но право в ръцете на Пламен Илиев. 

27 - Отлично спасяване на Пламен Илиев след опасен далечен изстрел на Бистрович. 

22 – КЪСМЕТ! Влашич бе оставен непокрит на около десетина метра, почти фронтално срещу вратата на Лудогорец, но не можа да улучи добре топката и я прати високо над гредата с удар от движение.  

16 - Марселиньо проби чудесно и премина през двама съперници, но бе спрян чисто докато навлизаше в пеналта. Последва контраатака на ЦСКА Москва, при която Терзиев се намеси изключително авторитетно. 

12 – Лудогорец се съвзе и на свой ред организира две добри атаки, но без резултат. 

10 - Късмет за Лудогорец, че нямаше кой да засече топката след едно прострелно центриране отляво, с което вратарят на разградчани не можа да се справи, но за негово щастие топката премина покрай голлинията и стигна до тъчлинията. 

8 – Домакините поеха инициативата и на три пъти стигнаха до наказателното поле на Лудогорец, но не успяха да застрашат Пламен Илиев, който в последния случай излезе решително и улови топката. 

4 - Отличен шанс за Лудогорец! Марселиньо обаче пропусна от изгодна позиция, след като бе оставен непокрит точно на границата на пеналта. Капитанът на българските шампиони стреля от движение, но над целта. 

3 - Неточно изпълнение, топката минава високо над вратата. 

2 – Нарушение пред наказателното поле на Лудогорец, чудесна възможност за домакините още в началото!

1 - Начало на мача от Лига Европа.

 

Заги: Сега ще разчитаме на Левски

Треньорът на Славия коментира загубата от Крумовград

Станислав Генчев: Няма как да не съм доволен

„Показахме, че искаме в челната шестица“

Серкан Юсеин: Заслужено победихме Славия

„Още не е ясно, чакаме следващия мач на ЦСКА 1948“

Христо Янев: Надеждата остава, ще се борим

Треньорът на Ботев (Враца) призова за феърплей

Светльо Петров: Играхме силно, дори с човек по-малко

Треньорът на Етър коментира загубата във Враца

Левски ще реши бързо мача с Берое

Вижте подробности

Босът на Локо Сф: Какви италианци, какви нови собственици?

„Смешна работа! Стига фантасмагории“, отсече Иван Василев

ЦСКА показа уникални записки от равенството с Интер през 1967 година

Вижте ги

Себастиан Вия проговори за трансфер, иска най-доброто за Берое

Вижте интервю с новата звезда на старозагорци

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки