ЦСКА с 13-и опит за домакинска победа срещу Лудогорец

Двата тима излизат в 30-ия дуел помежду си във всички турнири

ЦСКА с 13-и опит за домакинска победа срещу Лудогорец
ЦСКА посреща Лудогорец на "Армията" тази вечер в 18:00 часа. Това ще е 13-ят опит на червените да спечелят шампионатно домакинство срещу разградчани. 8 от досегашните дуели в София завършиха наравно, а зелените спечелиха в 4 случая при 11:5 голова разлика. 
 
Успех за ЦСКА днес ще създаде някакви предпоставки за интрига около първото място. Предвид изоставането от 11 точки спрямо Лудогорец е ясно, че армейците нямат право на грешка. Те влязоха в серия от 4 успеха без допуснат гол. А разградчани имаха тежка визита на ЦСКА Москва през седмицата и до голяма степен ще излязат със същия стартов състав.
 
Така второто полувреме отново може да се окаже оръжие за софийския ЦСКА. Армейците често се възползват от по-голямата си свежест след почивката и вкарват огромна част от головете си тогава. Червените ще се опитат да станат и първият тим, нанесъл поражение на Лудогорец в първенството този сезон.
 
Разградчани са с баланс 14-3-0, а като гости са сбъркали само веднъж - 1:1 с Локо Пд на 4 август. Оттогава имат 6 поредни успеха във визити, но само един от тях беше с повече от гол разлика - 2:0 над Царско село. ЦСКА е по-резултатният тим в шампионата, като е реализирал 31 пъти срещу 28 на Лудогорец.
 
Друг любопитен щрих е, че днешният дуел ще е под №30 между двата отбора във всички турнири. 25 от битките са за първенство, а в тях Лудогорец има повече от категорично превъзходство - 13 победи, 11 равенства и само 1 загуба. В битките за купата обаче ЦСКА е с много по-добър баланс - 3 победи и 1 загуба, която не попречи на червените да продължат напред в турнира. Общият баланс в 29-те мача дотук е 14 успеха за Лудогорец, 11 равенства и 4 победи за ЦСКА.
 
Още един интересен момент е, че двамата старши треньори бяха помощници при последния двубой между тимовете - 0:0 на 11 август в Разград. Впоследствие Милош Крушчич в ЦСКА и Станислав Генчев в Лудогорец бяха назначени начело. Ангажиментите и на двамата са временни - до края на годината. Но с оглед представянето на отборите под тяхно ръководство няма да е изненада, ако останат за постоянно. На преден план при разградчани е Алекси Желязков заради неговия Про лиценз, но реално тимът е воден от Генчев.
 
Големи изненади в двете единайсеторки няма да има. В ЦСКА ще заложат на вече утвърдения състав, като единствената промяна спрямо 3:0 над Ботев Враца може да е включването на Малинов в средата на терена вместо Пинто. Армейците са наблегнали на статичните положения в заниманията си през седмицата, като в последно време показват прогрес в това отношение. Вкараха няколко гола от стандартни ситуации, благодарение най-вече на новия им изпълнител - капитана Занев.
 
Лудогорец пък ще хвърли биткаджиите от Москва и на "Армията". Промяна би могла да настъпи в центъра на защитата, където да започне опитният Моци или Форстър. В Русия титуляри в тази зона бяха Григоре и Терзиев. Други промени едва ли ще се предприемат.
 
Днес ще има и задочен спор между голмайсторите на двата тима - Кешеру от разградчани и Евандро и Coy от армейците. Румънецът е с 9 попадения в елита, докато двамата от ЦСКА имат по 8.

 

Балъков: Етър е майката и бащата на моята кариера

Легендата на българския футбол се надява мача в чест на 100-годишнината на "болярите" да стане празник на града

Вальо Илиев: Целта пред ЦСКА 1948 е Европа

"Не искаме да се задоволяваме с малкото, а напротив - да бъдем гладни за повече"

Ботев (Пловдив) продаде 15 000 билета за реванша с ЦСКА

Вижте какво съобщиха "жълто-черните"

Лудогорец пусна билетите за Крумовград

Вижте какво съобщиха от Разград

Изтеглиха жребиите за полуфиналите при ветераните и купата на АФЛ

Витоша (Бистрица) ще спори с Ботев (Враца) за място на финала

Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Официално: Столична община поиска „Герена“

Вижте подробности

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки