Сензациите в пресата: УЕФА потвърди, че слага ВАР за Унгария

Александър Василев продължава да е опция за Левски, Джонатан сменя Терзиев срещу Славия за купата

Сензациите в пресата: УЕФА потвърди, че слага ВАР за Унгария

Най-интересните теми от българската преса днес, 2 декември:

 

„24 часа”: УЕФА потвърди, че слага ВАР за Унгария

 

Още през лятото от УЕФА са взели решение, че ще има видеоарбитри на плейофите за европейското първенство. Това означава, че от евроцентралата ще сложат системата си на Националния стадион „Васил Левски" за двубоя с Унгария. При победа тя ще остане и за следващия двубой.

България приема унгарците, след това и евентуалния финал за място на европейското. При успех на съперника на новия стадион в Будапеща вече има подобна система. При класиране националите ни попадат в най-жестоката група. Ако стигнем до финалите, сме в група с Германия, световния шампион франция и европейския Португалия. На жребия присъства и Христо Стоичков, който бе сред акредитираните журналисти. Пред БНТ той призова Ивелин Попов да се върне в националния отбор, за да помогне да се класираме на финалите. Попов прекрати участието си след двубоя с Чехия. 

 

„Тема спорт”: Александър Василев продължава да е опция за Левски

 

Левият бек на Берое Александър Василев продължава да бъде опция за Левски през зимата. Сините искаха защитника в редиците си през лятото. Тогава двата клуба водиха разговори, но в крайна сметка бившият играч на Лудогорец остана под Аязмото. След това той дори преподписа контракта си със старозагорци.

Василев направи силен мач срещу Левски в събота. След срещата той бе запитан: "Във времето назад се е спекулирало, че е възможно да преминеш в Левски. Как гледаш на тази идея?". Отговорът му бе: "Аз не съм много млад, но и не съм толкова възрастен за футбола. Работя усилено и се надявам да имам възможността да играя на по-високо ниво. Но това е Божа работа, нямам представа какво ще се случи".

През този месец със сигурност ще има раздвижване по зимната селекция на Левски. Сините се нуждаят от краен бранител, защото разполагат само с по един чист десен и ляв бек - Живко Миланов и Иван Горанов. Александър Василев е несменяем титуляр за старозагорци. През този сезон той има 17 мача в елита, в които е направил 5 асистенции. От родното първенство сините искат и звездите на Левски Кристиан Димитров и Тодор Неделев.

 

„Тема спорт”: Джонатан сменя Терзиев срещу Славия за купата

 

Ботев Пловдив се радва на серия от четири поредни победи в първенството, като в последните 3 от тях не допусна да му бъде отбелязан гол. Жълто-черните ще се опитат да продължат с добрата си игра в предстоящия осминафинал за Купата на България срещу Славия. Двубоят е утре от 17:30 часа в София и ще бъде предаван пряко по Диема спорт. Треньорът на пловдивчани Ферарио Спасов няма да може да разчита за сблъсъка на Радослав Терзиев. Дефанзивният полузащитник получи жълт картон в двубоя срещу Царско село, който бе спечелен с 3:0, и ще бъде наказан от Дисциплинарната комисия към БФС. Вместо него се очаква на терена утре да излезе Джонатан Перейра. Бразилецът, който най-вероятно играе последните си мачове за тима, влезе като резерва срещу Царско село. Почти сигурно след края на есенния полусезон Джонатан да се раздели с клуба. Всъщност такава съдба се очаква да сполети и останалитe чуждестранни футболисти на жълто-черните. Днес ще стане ясно дали за сблъсъка в "Овча купел" на линия ще бъде централният нападател Фернандо Виана. Бразилецът пропусна гостуването на Царско село заради контузия. Възстановяването му обаче върви добре и на него му предстои фитнес тест, който ще покаже дали е готов да излезе срещу белите. Отсъствието на Виана в съботния шампионатен двубой не се усети. Той бе заменен на върха на атаката от Антонио Вутов. Юношата на Левски пък се развихри и отбеляза първите два гола в мрежата на новака в Първа лига. В Ботев се надяват с победа утре напрежението около клуба да се поуталожи. В последните дни се размениха декларации между мажоритарния собственик на отбора Георги Самуилов и организираните фенове. Привържениците най-вече настояват строежът на стадион "Христо Ботев" да бъде подновен, но не се очаква това да се случи в скоро време.

  

Чочев преди Танзания и Азербайджан: Няма слаби съперници

Халфът на Лудогорец остана трети в анкетата "Футболист на годината"

Десподов: Тази награда е огромна чест (ВИДЕО)

"Печеля за трета година, което значи, че има градация в представянето ми", заяви той

Локо София играе контрола с националите до 21 години

Проверката ще е на 21-ви март

Левски ще продължи с победите и след паузата

Вижте подробности

Националите ни с първо занимание преди Танзания

Илиан Илиев вече събра избраниците си на базата в "Бояна"

ЦСКА 1948 се похвали с още един младежки национал

Вижте подробности

Ето кога Билал Бари се връща в игра

Контролата със Спортист (Своге) е в събота

ЦСКА без контрола в паузата на шампионата

Вижте подробности

Крумовград за Гонзо: Вярваме, че ще върне успехите на българския футбол

Вижте какво написаха от клуба

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки