Сензациите в пресата: Агентът на Пинто дойде за преговори

Нов член в управата на заралии, Тонев на системи

Сензациите в пресата: Агентът на Пинто дойде за преговори

Най-интересните теми от българската преса днес, 3 декември:

 

„Тема спорт”: Агентът на Пинто дойде за преговори

 

Агентът на играчите на ЦСКА Рубен Пинто и Нуно Томаш - Мигел Ерлайн, посети София през уикенда. Той изгледа двубоя с Лудогорец, а вчера се срещна и с другия си клиент у нас - халфа на Левски Филипе Нашименто. Португалският мениджър е пристигнал в България, за да дискутира бъдещето на своите футболисти. Договорът на Пинто изтича в края на сезона, а през настоящата кампания Томаш се оказа със статута на дълбока резерва. Контрактът на Нашименто с Левски също е до май 2020 г.

Очаква се Пинто (27 г.) да парафира нов договор, което би го направило и чужденеца с най-много участия за ЦСКА в историята. Прави впечатление, че в последно време Рубен е твърд титуляр, докато прекият му конкурент на терена Малинов е на пейката. Това е индикация, че армейците са решени да задържат Пинто. В началото на сезона ибериецът имаше проблеми с бившия треньор Люпко Петрович и известно време дори не попадаше в групата. Впоследствие двамата проведоха разговор и Пинто беше реабилитиран, а постепенно се наложи отново в състава. Португалецът е с 96 шампионатни участия за ЦСКА, а рекордьорът Маркиньос е със 114. Иначе Пинто има още 10 срещи за купата и 8 в Лига Европа. Вкарал е 8 пъти в елита и 3 за купата.

Нуно Томаш (24 г.), за разлика от своя сънародник Пинто, може да напусне през зимата. Той не е доволен от статута си на резерва, а и на този етап няма изгледи да пробие в състава. Възможно е Томаш да бъде преотстъпен за пролетния дял, след което да се мисли как да се процедира с него. Той беше под наем в ЦСКА в първите месеци от тази година, след което клубът придоби изцяло правата му от Беленензес.

С изтичащ през лятото договор е и Жеферсон (25 г.). Бразилецът заяви още през август, че иска да преподпише, но това не се случи. Под ръководството на Милош Крушчич южноамериканецът стана резерва, но пък се включва във всеки мач по левия фланг на атаката.

 

„Тема спорт”: Нов член в управата на заралии

 

Спортният директор на Берое Владимир Грудев вече е вписан в Съвета на директорите на Берое, показа справка на "Тема спорт" с Търговския регистър. Така Грудев вече ще взима решенията в клуба заедно с председателя Илко Русев и третия член на съвета - Красимир Ончев. От директорския екип е отпаднал Михаил Боиндруков. Той беше представител на привържениците, но наскоро подаде оставка. Интересното е, че Грудев хвърли оставка солидарно с бившия треньор Александър Томаш и екипа му. Ръководството на Берое обаче настоя спортният директор да запази поста си и оставката бе отхвърлена.

"Не мисля, че е необходимо да правя коментари. Дори нямах представа, че промяната е вписана в Търговския регистър", заяви лаконично Грудев. Той беше назначен за спортен - директор през април 2017 г. В изминалия период Берое записа две 4-ти места в пълните му сезони.

 

„Меридиан мач”: Тонев на системи, аут е за мача със Славия

 

Лоша новина получи треньорът на Ботев (Пд) Ферарио Спасов в навечерието на двубоя със Славия за Купата на България. Той няма да може да използва един от твърдите си титуляри Александър Тонев. Юношата на ЦСКА, който донесе последната победа над Левски, е на системи. Доскорошният национал е бил повален от остро вирусно заболяване. Това означава, че Феро ще трябва да прекроява състава. Аут заради наказание е Радослав Терзиев, който навярно ще бъде заменен от Джонатан Перейра. Бразилецът по принцип е десен бранител, но има опит и в средата на халфовата линия. Той е играл като такъв в бившия си тим - украинския Стал, а Перейра е бил пробван и като халф от бившия наставник на Ботев (Пд) Николай Киров. 

Иначе до последно под въпрос ще е Фернандо Виана, като по-вероятно е той да остане на пейката, защото не е готов за 90 минути.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки