Сензациите в пресата: Турци вариант за Ники Михайлов

Антуи се приближава към ЦСКА; Решават днес бъдещето на Етър

Сензациите в пресата: Турци вариант за Ники Михайлов

Най-интересните теми от българската преса днес, 4 декември:

 

„Тема спорт”: Турци вариант за Ники Михайлов

 

Турски елитен клуб проявява интерес към вратаря на Левски Николай Михайлов. Очаква се през зимата 31-годишният страж да потърси друго развитие на кариерата си и да си тръгне от Терена". Той има договор с родния си клуб за още година и половина, но по всичко личи, че няма да го изпълни.

Михайлов се завърна при сините през миналия ноември. По време на зимната подготовка успя да влезе във форма и през пролетта бе несменяем титуляр на вратата на Левски. Върна си дори мястото и в националния отбор. По време на лятната пауза той подписа нов контракт със сините. Но при Петър Хубчев и щаба му е резерва на привлечения през лятото черногорец Милан Миятович. През 2019/20 Николай бе на терена само в един мач. Той започна като титуляр в 1/16-финала за Купата на България срещу второ-дивизионния Спартак Варна -мач, който сините спечелиха с 5:1 в Балчик.

Михайлов има три сезона в Турция с екипа на местния Мерсин. Ако той напусне през зимата, то сините със сигурност ще вземат вратар. 

 

„Меридиан мач”: Антуи се приближава към ЦСКА 

 

ЦСКА може да привлече една от звездите на Първа лига през януари. Става дума за крилото на Царско село Родни Антуи, който впечатли с изявите си през есента. Холандецът, който подписа с новака в елита през лятото, е следен и от Левски, но „червените" са много по-близо до него. Според запознати няма никакъв шанс босът на Царско село Стойне Манолов да продаде свой футболист на „сините", когато към него има интерес и от „Армията". Много е вероятно ЦСКА да вземе Родни Антуи през зимната пауза за ниска трансферна сума, но само 50 процента от него. Така Царско село ще запази другата половина от правата на играча и ще спечели, ако „червените" успеят да го продадат след време зад граница.

Припомняме, че ЦСКА вече уреди един от силните футболисти в елита от началото на сезона - нападателя на Дунав Ахмед Ахмедов, който ще подсили отбора от януари. Според запознати големият трансферен удар на тима ще бъде привличането на друга звезда от Първа лига - Стивън Езе, който играе страхотно за Локо (Пд).

 

„Меридиан мач”: Решават днес бъдещето на Етър

 

Възлови решения за бъдещето на Етър предстоят днес. Заседанието на клубната управа се чака с интерес, тъй като се готвят сериозни промени в клуба. Единственото сигурно е, че ще бъде приета оставката на Росен Кирилов като старши треньор. По-любопитното обаче е дали ще бъдат уважени исканията на Александър Нанков и Красимир Балъков-младши да напуснат Управителния съвет. Бизнесменът Александър Нанков, който преди 6 години възроди клуба и бе основен негов двигател, вече категорично изяви желанието си да се оттегли.

Председателят на УС проф. Георги Камарашев, който е и зам.-кмет на Велико Търново, вече обяви, че е съгласен с този ход, но крайната дума ще имат всички членове на управата, сред които е и Цанко Цветанов. Проф. Камарашев, който е полковник с дългогодишен стаж в армията, обяви, че занапред ще има политика на твърда ръка в Етър. След напускането на Росен Кирилов шефът се е срещнал с футболистите и обявил, че е крайно разочарован от представянето им в мачовете. Със сигурност ще има освободени играчи, както и нови имена, анонсира той.

Бюджетът на клуба е най-важната тема в разискванията. В Етър признаха, че има леко забавяне на плащанията, но така е в повечето клубове и до края на годината нещата ще бъдат изчистени. Самият Росен Кирилов преди да си тръгне също обяви, че проблемът не е финансов.

 

Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Стамен Белчев с дилеми в "червената" защита за Левски

Вижте какви

Костов избра дясното крило за ЦСКА

Вижте подробности

Рик Джонатан: Хубаво е, че има конкуренция в Лудогорец

„Следвам моя път, това не е късмет, а работа“

Любо Пенев: Вниманието ни е насочено към първенството

„Имаше липса на концентрация“

Дерменджиев: Целта е дубъл

Гледаме към финала, призна треньорът на "орлите" след 4:0

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки