„ЖЪЛТО-ЧЕРНА” РАДОСТ: Ботев удари Берое в Битката за Тракия (ВИДЕО+СНИМКИ)

Нов шедьовър на Неделев и дебютен гол на младок носят историческа победа с 3:1, червен картон и сблъсъци в края

„ЖЪЛТО-ЧЕРНА” РАДОСТ: Ботев удари Берое в Битката за Тракия (ВИДЕО+СНИМКИ)

Ботев Пловдив постигна шести пореден успех във всички турнири, след като победи у дома Берое с 3:1 в мач от XIX кръг на футболния елит. 

„Жълто-черните” триумфираха в Битката за Тракия, залагайки на 11 българи в стартовия си състав, благодарение на две бързи попадения след почивката, а в края на срещата се стигна до сблъсъци на терена между играчи на двата отбора и червен картон за Педро Еуженио от Берое.

Домакините откриха резултата още в деветата минута след грешка на дебютиралия вратар на старозагорци Иван Гошев. 

19-годишният страж замени отпадналия в последния момент Душан Перниш и подаде неточно към средата на терена, а Тодор Неделев с техничен удар почти от центъра вкара страхотен гол за 1:0.

После късметът покри Берое при един удар на Лъчо Балтанов от ъгъла на вратарското поле, след което на стадиона в Коматево се появи Тервел Пулев. 

Идната събота боксьорът излиза в Пловдив срещу Дишон Уебстър за интернационалната титла на Световната асоциация в полутежка категория, като бе посрещнат с аплодисменти и позира с фланелката на Ботев Пловдив.

Впоследствие обаче Берое изравни играта и точно преди почивката стигна до изравнително попадение. То бе дело на Александър Цветков, ориентирал се най-бързо в пеналта след центриране от корнер - 1:1.

При този резултат дойде и почивката, по време на която Ферарио Спасов направи първата от общо трите си принудителни смени и пусна на терена Фернандо Виана вместо Антонио Вутов.

Бразилският нападател пък бе с основна роля за втория гол, паднал след страхотна контраатака. Той бе намерен с чудесен пас от Тодор Неделев и с глава изведе Александър Тонев, който вкара за 2:1 с удар по диагонала. 

Това се случи в 54-ата минута, а в 62-ата Ботев Пд вкара решителния трети гол. Той бе дело на 17-годишния Станислав Шопов и дебютен за младока в професионалния футбол, като падна от добавка, след удар на Тодор Неделев в гредата.

След това вратарят на гостите Гошев блесна с две отлични спасявания, за да се стигне до 83-ата минута, когато Берое остана с човек по-малко. Два жълти картона за секунди получи Педро Еуженио, първо за нарушение, а после и за реакцията си към съдията.

Впоследствие се стигна до сблъсъци между играчи на двата отбора, защото Румен Бригидо взе топката от главата на жонглиращия с нея Тодор Неделев и го замери с нея. Това доведе до напрежение и до още два жълти картона - за двамата замесени в ситуацията футболисти.

До края не паднаха други попадения и така Ботев Пловдив се изравни по точки с Берое (по 25), като за първи път след завръщането си във футболния ни елит записа пет поредни успеха в групата на майсторите. 

БОТЕВ ПЛОВДИВ - БЕРОЕ 3:1

1:0 Тодор Неделев 9
1:1 Александър Цветков 44
2:1 
Александър Тонев 54
3:1 Станислав Шопов 62
Червен картон за Педро Еуженио (83) от Берое 

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

БОТЕВ ПД: 1. Янко Георгиев, 28. Филип Филипов, 3. Димитър Пиргов, 5. Кристиан Димитров, 24. Лазар Марин, 17. Лъчезар Балтанов (к), 18. Радослав Терзиев, 14. Станислав Шопов, 8. Тодор Неделев, 10. Антонио Вутов, 7. Александър Тонев; 

Треньор: Ферарио Спасов;

БЕРОЕ: 12. Дениш Перниш, 11. Иван Бандаловски, 25. Георги Ангелов, 59. Ахмед Туба, 19. Александър Василев, 6. Александър Цветков, 14. Меледже, 77. Педро Еуженио, 17. Ибрахима Конте, 28. Рубен Бригидо, 9. Мартин Камбуров (к);

Треньор: Димитър Димитров.

СЪДИЯ: Ивайло Стоянов;

СТАДИОН: "Ботев 1912".

ЕТО И КАК СЕ РАЗВИ ПО МИНУТИ БИТКАТА ЗА ТРАКИЯ:

90+3 Край на мача! Ботев Пд победи Берое с 3:1 в Битката за Тракия.

90 - Жълт картон за Кристиан Димитров.

86 - Смяна в строя на Берое – Виктор Генев вместо Румен Бригидо. 

83 – ГРОЗНИ СЦЕНИ И СБЛЪСЪЦИ НА ТЕРЕНА! Червен картон за Педро Еуженио. Той изрита съперник и получи жълт, после веднага и още един за реакцията си срещу съдията. След това се стигна до сблъсъци между играчи на двата отбора, защото Румен Бригидо хвърли топката по Тодор Неделев. В крайна сметка ситуацията се разминава с още два жълти картона - за Бригидо и Неделев.

80 - Трета поред принудителна смяна в Ботев Пд. Димитър Тонев заменя Станислав Шопов, който вкара дебютното си попадение в професионалния футбол, но получи травма. 

70 - Мартин Камбуров фаулира Кристиан Димитров и си навлече гнева на „жълто-черната” публика, която го освирква в Коматево, докато защитникът получава медицинска помощ.

70 – Смяна в състава на Берое. Никола Маринов вместо Иван Бандаловски. 

69 – Нова страхотна контраатака на Ботев и второ поредно решително спасяване на вратаря Гошев, този път след удар отблизо на Неделев.

68 – Корнер в полза на Берое, но вратарят на Ботев е над всички в пеналта. 

65 – Отлично спасяване на Иван Гошев.

62 – ГОООЛ ЗА БОТЕВ ПЛОВДИВ! 17-годишният Станислав Шопов вкара дебютното си попадение, след като удар на Тодор Неделев срещна страничната греда и младокът се разписа след добавка – 3:1.

54 – ГООООЛ ЗА БОТЕВ ПЛОВДИВ! Домакините за втори път имат преднина в резултата, след страхотна контраатака, започнала от Неделев и преминала през резервата Виана, който с едно докосване изведе Александър Тонев, а той вкара за 2:1 с удар по диагонала. 

53 - Втора принудителна смяна в отбора на Ботев Пд. Лазар Марин получи контузия и отстъпва мястото си на Джонатан. 

49 - Жълт картон за капитана на домакините Лъчезар Балтанов.

46 – Начало на второто полувреме, една промяна в състава на домакините - Фернандо Виана се появява на терена вместо Антонио Вутов.

45+2 Край на първото полувреме. Ботев Пд – Берое се оттеглят на почивка при резултат 1:1.

44 - ГООООЛ ЗА БЕРОЕ! Александър Цветков се ориентира най-бързо в пеналта след едно центриране от корнер и направи резултата 1:1.
 
40 – Домакините продължават да диктуват събитията на терена, но трудно достигат до чисти положения. Сега една тяхна атака е спряна заради засада, а преди малко двама съотборници си попречиха в пеналта на Берое.

33 – На стадиона в Коматево пристигна Тервел Пулев, който на идната събота излиза в Пловдив срещу Дишон Уебстър за интернационалната титла на Световната боксова асоциация в полутежка категория. Боксьорът бе посрещнат с аплодисменти на стадиона и позира с фланелка на Ботев Пловдив.

31 – Първи опасен удар на гостите. Рубен Бригидо го нанесе от границата на наказателното поле, но покрай вратата.

28 – КЪСМЕТЪТ СПАСИ БЕРОЕ! Капитанът на домакините Лъчо Балтанов бе оставен непокрит в ъгъл на вратарското поле, откъдето мигновено нанесе удар, но прати топката на сантиметри от целта. 

22 – Жълт картон, първи в мача, получава го голмайсторът на гостите Мартин Камбуров за опасно влизане в краката на Антонио Вутов. 

18 - Ъглов удар и за Берое, но защитата на домакините се справя без затруднения. 

14 - Корнер в полза на Ботев Пловдив, след който играта е спряна за нарушение в атака. 

9 – ГОООЛ ЗА БОТЕВ ПЛОВДИВ! Вратарят на гостите Иван Гошев, който дебютира заради отпадането в последния момент на титуляря Душан Перниш, сгреши при изнасянето на една топка. Тодор Неделев я открадна в централната част на терена и веднага я насочи в мрежата, прехвърляйки стража за 1:0.

7 – Първа атака на Берое, но Кристиан Димитров е заел добра позиция и на два пъти блокира удари на гостите. 

4 – Тонев опита центриране отдясно, но твърде силно – тъч в полза на Берое.

3 – Корнер в полза на домакините, които започнаха по-добре срещата. След него обаче те печелят само тъч. 

1 – Сашо Тонев бе изведен с дълго подаване на фланга, но не успя да овладее добре топката и тя излезе в аут. 

1 – Началото на срещата в Коматево се забави с пет минути и тя започна в 14:20 часа, пловдивчани започнаха Битката за Тракия с 11 българи в състава. 

 

Стоичков: Оптимист съм за България

Камата смята, че скоро отборът ни ще се класира за голям футболен форум

Черно море се намира в добра серия срещу Ботев в Пловдив

В последните си девет мача, "канарчетата" имат само две победи

Гонзо избра кой да го наследи в БФС

Кирил Котев ще заеме поста технически директор

Локо Пловдив връща Медвед на Пирин

В момента той е под наем на "Лаута"

Трима национали вече тренират с Левски

Пламен Андреев, Марин Петков и Хосе Кордоба са на линия за Николай Костов

ЦСКА изгуби Де Нойер до края на сезона

Защитникът продължава да се възстановява от контузията в коляното

Интерес от чужбина към Пламен Андреев

Стражът на Левски може да потегли към Западна Европа след края на сезона

Лудогорец към Неделев: Не се предавай!

Вижте посланието към футболиста

Александър Димитров: Илиан Илиев е много голяма личност

"Момчетата работиха много за тази победа", каза селекционерът на младежкия национален отбор

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки