Юве си намери майстора! Лацио нанесе първо поражение на "бианконерите" за сезона! (СНИМКИ+ВИДЕО)

"Лациалите" завършиха с човек повече, но и пропусната дузпа

Юве си намери майстора! Лацио нанесе първо поражение на "бианконерите" за сезона! (СНИМКИ+ВИДЕО)
Лацио нанесе първото поражение на италианския шампион Ювентус през този сезон, след като победи с 3:1. Загубата на Юве дойде чак в 20-ия мач за "бианконерите" тази година.

Въпреки че Кристиано Роналдо изведе торинци напред, столичани се върнаха в мача с два гола, а 15 минути преди края останаха и с човек повече след червен картон на Куадрадо. 

Пропусната дузпа от Имобиле, както и негова добавка оставиха напрежението до края, когато Фелипе Кайседо сложи точка на спора в последните минути на продължението.

След равностойни първи минути, в 25-та минута Кристиано Роналдо получи отличен пас в наказателното поле и прониза Стракоша за 0:1. 


Точно в края на първото полувреме домакините създадоха сериозно напрежение пред Шчезни и в 45-та Луис Алберто прати перфектно центриране в наказателното поле, а там Луис Фелипе засече с глава за 1:1. 

След почивката Лацио продължи да е по-добрият отбор и в 74-та минута Милинкович-Савич отбеляза за пълен обрат. Минути по-късно Куадрадо спъна откъсващият се Имобиле сам срещу вратаря и след намесата на ВАР колумбиецът беше изгонен. 

Малко след това Хоакин Корея излезе сам срещу Шчезни, опита се да го заобиколи, но полякът го събори в пеналта и даде дузпа за Лацио, но получи само жълт картон. От точката обаче Имобиле пропусна, а при добавката си Шчезни отново показа страхотен рефлекс и спаси. 

Във финалните минути Юве се опита да натисне съперника си в човек по-малко, но в 94-та Лацио разви контраатака и резервата Кайседо заби последния пирон в ковчега на гостите за крайното 3:1.

Така Лацио спечели и се доближи само на три точки от днешния си съперник в класирането, докато Интер, който вчера стъпи накриво срещу Рома и завърши 0:0 все пак остава на върха и след този кръг. 

 
 
СТАРТОВИ СЪСТАВИ
 
ЛАЦИО: Стракоша, Луис Фелипе, Ачерби, Раду, Лейва, Луис Алберто, Минилнкович-Савич, Лазари, Лулич, Кореа, Имобиле;
 
ЮВЕНТУС: Шчесни, Алекс Сандро, Бонучи, Де Лихт, Куадрадо, Пянич, Бетанкур, Матюиди, Бернардески, Дибала, Роналдо;

Лацио - Ювентус 3:1
0:1 Кристиано Роналдо 25
1:1 Луис Фелипе 45+1
2:1 Милинкович-Савич 74
3:1 Кайседо 90+5

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки