Сензациите в пресата: Славия продава национал

Защитник на Локо Пд предлаган на Левски, Дани Младенов може да не е единственият, напускащ Етър

Сензациите в пресата: Славия продава национал

Най-интересните теми от българската преса днес, 8 декември:

 

„Меридиан мач”: Славия продава национал

 

Славия може да продаде своя вратар Георги Георгиев след края на есенния полусезон. Към 31-годишния шуменец има сериозен интерес от клубове от бившия СССР - Казахстан, Армения и Азербайджан. Не е тайна, че в последните години „белите" пласират някои от най-добрите си играчи именно на Изток. Като например Ивайло Димитров-Косъма, който отиде в Арарат-Ереван или Емил Мартинов, подписал с азерския Сабаил. Георги Георгиев е сред най-силните футболисти на Славия, като логично стигна до националния отбор. Той игра много силно в контролата с Пара-гавай (0:1) и при успеха с 1:0 над Чехия. Стражът има солиден опит в чужбина, като е носил екипите на молдовските Тираспол, Шериф и Дачия Кишинев, както и на иранските Нафт Масджед и Гостареш Фулад. В България Георгиев е носил екипите на Свиленград, Локо (Мз), Миньор (Раднево), Сливен, Ботев (Пд), Пирин (Бл) и Верея.

Ако той бъде продаден, шанс за титулярно място в Славия ще се открие отново за младия грък Антонио Стерякис, а в отбора все още е легендата Георги Петков.

 

„Тема спорт”: Защитник на Локо Пд предлаган на Левски

 

Левият защитник на Локомотив Пловдив Йосип Томашевич е бил предлаган на Левски. 26-годишният хърватин е основен играч в състава на Бруно Акрапович. Той има договор с клуба до края на първенството. Това означава, че след Нова година ще може да води разговори с други отбори, в които евентуално да премине като свободен агент през лятото. Ако някой клуб го иска през зимата, то със сигурност ще трябва да извади трансферна сума. Йосип Томашевич бе привлечен от Локо преди сезон 2018/19. Той се утвърди като титуляр при Бруно Акрапович. През настоящата кампания има 15 мача, като в тях е отбелязал 2 гола и е направил 2 асистенции. Очаква се ръководството на пловдивчани да води преговори с него, за да удължи контракта му.

Левски оглежда пазара за бекове. Треньорът на сините иска да подсили тима с двама крайни защитници през зимата, защото в момента разполага единствено с Живко Миланов и Иван Горанов. Те не са пропуснали дори един шампионатен мач и често стискат зъби и играят с проблеми. В полезрението на Левски са левите бекове на Берое и Ботев Пловдив Александър Василев и Лазар Марин. Първият бе искан от сините още през лятото, но тогава до сделка не се стигна. След това той удължи договора си със старозагорския клуб. Цената му е около 200 хиляди евро. Марин пък е по-евтин вариант.

За подсилване на десния фланг сините са набелязали национала от Арда Деян Лозев. 26-годишният футболист може да действа както като халф, така и като бек. От „Герена" ще започнат разговори за привличането му веднага след последния мач за есенния полусезон срещу Локо Пд. Много е вероятно именно Лозев да стане първото зимно попълнение на Левски.

 

„Тема спорт”: Дани Младенов може да не е единственият, напускащ Етър

 

Нападателят Даниел Младенов вече се раздели с Етър. Той го стори още преди гостуването на Царско село (2:2) в петък. 32-годишният футболист разтрогна контракта си по взаимно съгласие. На тръгване той намекна за финансови проблеми, а от клуба признаха, че предстои оптимизиране на бюджета.

Нападателят няма да е единственият опитен играч, който ще си тръгне от Етър през зимата. В момента отборът е и без постоянен треньор, след като Росен Кирилов хвърли оставка и тя бе приета от шефовете. Срещу Царско село тимът бе воден от Калоян Чакъров. Той ще бъде начело на "виолетовите" и в домакинството на Ботев (Враца), което е на 13 декември.

 

Реал Мадрид подаде жалба срещу рефера

Съдията не обърна внимание на обидите към Винисиус на мача с Осасуна

Контузиите започват да връхлитат Левски

Вижте подробности

Играчи от САЩ на проби в клуб от Втора лига

Вижте подробности

Славия загуби основен защитник преди Левски

Вижте подробности

Вратар на Локо Сф в Германия

Вижте подробности

От „Герена“ ще следят изкъсо набелязан до края на сезона

Вижте подробности

Чочев преди Танзания и Азербайджан: Няма слаби съперници

Халфът на Лудогорец остана трети в анкетата "Футболист на годината"

Десподов: Тази награда е огромна чест (ВИДЕО)

"Печеля за трета година, което значи, че има градация в представянето ми", заяви той

Илиан Илиев беше избран за Треньор на годината (ВИДЕО)

Националният селекционер и наставник на Черно море победи Георги Дерменджиев и Ивайло Петев

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки