Нечувана драма донесе нова купа на Селтик (ВИДЕО)

Стражът на „детелините” направи страхотни спасявания

Нечувана драма донесе нова купа на Селтик (ВИДЕО)

Десет човек от Селтик оцеляха в дербито с Глазгоу Рейнджърс и победиха с 1:0, за да триумфират във финала за шотландската Купа на Лигата. По този начин „детелините” взеха 10-и пореден трофей във всички надпревари. Точен за Селтик бе Кристофър Жулиен с единственият точен удар за отбора в срещата.

 

Три минути по-късно обаче Жереми Фримпонг бе изгонен, след като извърши нарушение срещу Алфредо Морейос в наказателното поле, но Фрейзър Форстър спаси дузпата на колумбиеца.

 
Стражът на „детелините” направи страхотни спасявания, след като отказа Морейос и Райън Джак, които бяха най-дейни с ударите. Нападателят на Глазгоу направи няколко страхотни пропуска, включително и в добавеното време, въпреки че има 25 гола през сезона, но все още няма такъв във вратата на големия враг.
 
Отборът на Нийл Ленън демонстрира впечатляваща устойчивост при печеленето на купи в Шотландия и вече доминира за Купата в 31 мача, оставяйки непобеден. Да се каже, че Рейнджърс доминираше през първата част на „Хемпдън Парк” е логично, но голове във вратата на съперника нямаше. Шампионите трудно успяваха да укротят темпото, наложено от тима на Стивън Джерард и рядко се пускаха в атаки.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки