Сензациите в пресата: Лудогорец привлича двама нови за старта

Антов се завръща за мача с Дунав, Славия гони рекорд по червени картони

Сензациите в пресата: Лудогорец привлича двама нови за старта

Най-интересните теми от българската преса днес, 10 декември:

 

„Тема спорт”: Лудогорец привлича двама нови за старта

 

Лудогорец е пред договор с двама нови футболисти. Засега имената им се пазят в тайна. Те трябва да започнат подготовка с отбора в началото на януари. Въпросните футболисти са били набелязани и гледани няколко пъти от скаутското звено на клуба. 

Тимът се събира за първа тренировка на 6 януари, като от 9-и е планиран дълъг лагер в Турция с няколко контроли. Една от тях е вече ясна със сръбския гранд Цървена звезда. За старта на подготовката се чакат още двама чужденци - халфът Мей Махлангу и нападателят Жоао Паоло. Те играха през тази година под наем в казахстанския Жетису. Срокът на преотстъпване обаче изтече. В Жетису са останали доволни от двамата и е възможно да се стигне до удължаване на наема или откупуване на правата им.

Както е известно, доста играчи на Лудогорец са с изтичащи договори през лятото и тепърва предстои да се види с кои от тях ще се преговаря за нови контракти. Възможно е през зимата да има и освободени, като вратаря Хорхе Браун и Станислав Манолев.

 

"Тема спорт": Антов се завръща за мача с Дунав

 

Големият талант на ЦСКА Валентин Антов ще се завърне в състава за последния двубой за годината срещу Дунав. Той не игра в шампионатната среща с Арда заради комоцио от мача за купата. Срещата с Дунав е на 14-и, събота, от 16:30 часа на "Армията" и ще е последна за 2019-а и за двата отбора. Антов ще стартира като опорен халф, където е налаган под ръководството на Милош Крушчич. Преди неделната среща с Арда 19-годишният червен юноша бе записал 7 поредни участия по 90 минути във всички турнири. Тези двубои бяха при Крушчич, докато при Люпко Петрович Вальо рядко получаваше шансове.

 На линия за Дунав се очаква да бъде и бранителят Албентоса, който е с разтежение. След наказание се завръща Тиаго. С картони виси единствено Евандро. Ако той види жълтия цвят срещу Дунав, ще бъде наказан за вечното дерби в първия пролетен кръг.

 

„Меридиан мач”: Славия гони рекорд по червени картони

 

В гостуването на Ботев (Bp), спечелено с 2:0, седми играч на Славия бе изгонен от началото на сезона. В случая това бе десният бек Христо Попадиин, но въпреки че играха почти цяло второ полувреме с човек по-малко, „белите" успяха да победят. Честотата на червените картони обаче би трябвало сериозно да притеснява Златомир Загорчич и щаба му. От началото на сезона отборът му не може да изкара средно и три мача без да има отстранен играч. Такава честота на червените картони не е имало никога в историята на клуба. Досега най-много изгонени слависти имаше през сезоните 1999/00 и 2007/08 - по деветима. Повече от сегашния сезон бяха и през 2016/17 - осем. През всички тези първенства обаче, когато броят на мачовете се раздели на този на картоните, се вижда, че сега славистите са много по-груби. 

Ако се запази темпът на изгонванията до края на сезона, тимът на Загорчич вероятно ще натрупа 13 червени картона. Не е ясно само колко мача ще изиграят „белите" дотогава, тъй като ако са в ТОП 6 ще бъдат 36, а ако са в долните осем, могат да бъдат и 34. Абсолютно сигурно е обаче, че 13 червени картона не е имал нито един тим от елита досега. Антирекордът се държи от Велбъжд (Кн). През сезон 1999/00 този отбор получи 12 червени картона - или средно по един на всеки 2,5 мача. През настоящия сезон от Славия бяха гонени Димитър Велковски (3 пъти), а по веднъж червения цвят видяха Антонис Стерякис, Христо Попадиин, Славчо Шоколаров и Николай Дюлгеров.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки