Камен Хаджиев: Сега Ференцварош е по-слаб от лятото. Лудогорец ще бие

В Унгария очакват лесен мач с България, даже вече мислят за следващия съперник в баражите за Евро 2020, издаде футболистът

Камен Хаджиев: Сега Ференцварош е по-слаб от лятото. Лудогорец ще бие
Едва ли има no-добър събеседник от Камен Хаджиев преди решителния двубой между Лудогорец и Ференцварош. Миналата неделя родният защитник записа 90 минути при ремито на неговия Академия Пушкаш 2:2 с Фради. Освен това жребият за баражите за Евро 2020 отреди България да се изправи срещу Унгария в полуфиналите. И на последно място, но не по значение, в часовете преди срещата между Ференцварош и Академия Пушкаш, на гости на Хаджиев бе легендата на българския футбол Христо Стоичков. Ето какво разкри пред „Меридиан мач" Хаджиев.
 
- Камене, ти и твоите съотборници от Академия Пушкаш направихте 2:2 като гост на Ференцварош броени дни преди визитата на Фради в решителен мач на Лудогорец. Сега Ференцварош по-добри ли са или са по-слаби?
 
- Мисля, че сега са по-слаби от лятото. В самия мач срещу тях си разменихме по едно полувреме двата отбора. Първото те бяха по-добри, а второто - ние. Техните два гола дойдоха след наши грешки. Втората част се събудихме и според мен стана много хубав мач.
 
- Кои играчи на Ференцварош ти се струват в най-добра форма?
 
- Аз като защитник съм впечатлен от Миха Блажич. Това е техният централен защитник. Той е много добър играч, изнася отлично топката, знае кога какво решение да вземе. Исаел също е добър. Типичен бразилец, техничар.
 
- Какво очакваш от решителния двубой между Лудогорец и Фради?
 
- Лудогорец ще излезе крайният победител според мен. Лудо горец е по-добрият отбор.
 
- Какво очакват в Унгария за този мач, тъй като през този век местен отбор не е успявал да мине груповата фаза на някой от евротурнирите?
 
- Много не разбирам техния език, но виждам, че за тях този мач е много важен. Да, до момента не са прескачали групи и сега ще се опитат да направят всичко възможно да елиминират Лудогорец.
 
- Все пак голяма група от фенове на Ференцварош тръгва с влак към Разград...
 
- Феновете много подкрепят отбора, това е факт. Ференцварош има много голяма фенска маса. Ще стане хубав мач, защото атмосферата в Разград според мен ще е хубава.
 
- Преди дни се видя с легендата Христо Стоичков. Какво ти каза той?
 
- Какво сме си говорили, си остава между нас. Видяхме се на базата на Академия Пушкаш във Фелчут. Иначе Стоичков ми каза че стадионът и базата ни са много хубави. На мен ми пожела да съм жив и здрав и да се развивам.
 
- Жребият за баражите за Евро 2020 изправи България срещу Унгария. Доволни ли са от жребия в Будапеща?
 
- Очакванията им са за лесен мач. Тук смятат, че ще продължат напред и че България не е силен противник. Вече дори мислят за победителя от Исландия - Румъния. Надявам се това да им изиграе лоша шега. Като се напълни „Васил Левски", можем да бием всеки в София.
 
- В последните два мача - с Парагвай и Чехия, не бе повикан, но преди това бе част от националния тим. Надяваш ли се да играеш срещу Унгария, най-малко защото си част от местното първенство и познаваш доста от футболистите?
 
- Нормално е да се надявам да бъда повикан. Има си обаче треньори и те си решават. Ако съм жив и здрав, бих помогнал с каквото мога.
 
- Дебютът ти беше кошмарен – при 0:6 срещу Англия. Предполагал ли си, че може да ти се случи нещо подобно?
 
- То няма какво да се говори за този мач. Имаше и хубави неща за мен, и лоши. Хубавото е, че дебютирах срещу отбор като Англия, в който играят звезди от световно ниво. Този скандал с расизма обаче беше ужасен. Докато бях на терена за 90 минути, не чух нищо. Не знам как те са чули нещо. Така направиха, че всичко да падне върху нас.
 
- Доволен ли си от нивото на унгарското първенство?
 
- Много добро е първенството. Развива се постоянно. Самата държава влага много. Строят се нови стадиони, бази, терени... Наскоро откриха новия национален стадион с контрола срещу Уругвай. Ние в България имаме само един „Васил Левски", друг стадион нямаме. Преди една година бе открито съоръжението на Фехервар. А отлични съоръжения имат още Ференцварош, Дебрецен, Халадаш. Местната „Б" група има 20 отбора, от които половината са с нови стадиони. Нормално е футболът им да върви нагоре.
 
- Следиш ли случващото се в родното първенство?
 
- Виждам и не знам какво да кажа. Дано да се оправим по-скоро.
 
- Кой според теб ще е шампион?
 
- Лудогорец изглежда най-добрият отбор в България. Но дано Левски да ги стигнат и да направят нещо. За да е малко по-различно. Левски има хубав отбор, с много добър треньор, какъвто е Петър Хубчев. ЦСКА също могат да навлязат във форма. Надявам се първенството да е по-интересно от предишните години.

 

Вальо Илиев: Целта пред ЦСКА 1948 е Европа

"Не искаме да се задоволяваме с малкото, а напротив - да бъдем гладни за повече"

Ботев (Пловдив) продаде 15 000 билета за реванша с ЦСКА

Вижте какво съобщиха "жълто-черните"

Лудогорец пусна билетите за Крумовград

Вижте какво съобщиха от Разград

Изтеглиха жребиите за полуфиналите при ветераните и купата на АФЛ

Витоша (Бистрица) ще спори с Ботев (Враца) за място на финала

Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Стамен Белчев с дилеми в "червената" защита за Левски

Вижте какви

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки