Марио Мат и Жирардели откриват зимния сезон в Банско

Програмата идната събота започва в 08:30 часа

Марио Мат и Жирардели откриват зимния сезон в Банско
Марио Мат и Марк Жирардели предвождат два отбора от любители на ските в състезание за откриването на зимния сезон в Банско, което е на 14 декември, съобщават организаторите. 

С игри, състезания и концерти в ски зоната и в центъра на Банско ще се даде начало на ски сезона.

Програмата започва в 8.30 часа с играта "Открий злато в лифта". Зимният празник продължава със състезанието "Влез в отбора на шампиона", чието начало е от 11 часа.

В него олимпийският и трикратен световен шампион Марио Мат ще се сблъска с петкратния носител на Световната купа Марк Жирардели.

Двете ски-машини ще предвождат два отбора от по петнайсет любители, които ще премерят сили в паралелен слалом, допълват организаторите.

Играта "Ловци на съкровища" ще остави следи от нокти по снега на Бъндерица. Началото е от 13 часа, а в снега са заровени над 30 атрактивни награди, като най-голямата е чисто нов автомобил, посочват организаторите от община Банско и концесионера на ски-зоната.

В 12 часа на Бъндеришка поляна ще има и концерт на Ъпсурт и DJ Party. В следобедните часове програмата продължава на площад "Никола Вапцаров" в Банско. В нея са предвидени кулинарен театър, концерт на фолклорни състави от общината, а официалното откриване от 18 часа.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки