Официално: Ясно е кой става шеф на съдиите за постоянно

Костадин Стоичков ще продължи да изпълнява тази длъжност

Официално: Ясно е кой става шеф на съдиите за постоянно

Изпълнителният комитет на Българския футболен съюз определи 7 юни 2020 г. за дата на Извънреден конгрес за избиране на ново ръководство на централата.

Членовете на ИК се обединиха около тезата, че с цел нормализиране на обстановката в българския футбол, избори би следвало да бъдат свикани в първия възможен момент, който да не е в конфликт със спортния календар и по-конкретно с първенствата на клубно ниво и предстоящите баражи за класиране на ЕВРО 2020 на националния ни тим.

На следващото си заседание Изпълкомът ще определи дневния ред на конгреса, както и работните групи, натоварени с организацията му. На заседанието бе приет проектът за спортен календар за следващата календарна година, като основната промяна в него бе разликата в датата на финала на Купата на България, изместен за 16 май, събота.

Прието бе и разпределението на солидарните плащания от УЕФА, получени в следствие участието на български представител в Шампионската лига - като към средствата, предвидени за клубовете от Първа и Втора професионална лига, членовете на Изпълнителния комитет гласуваха допълнителни 100 хиляди лева от бюджета на БФС, които ще бъдат разпределени между тимовете от Третия ни ешелон.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки