Сензациите в пресата: Левски активира клаузата на Миятович

Ерол Алкан приключи с Берое; Стойчо Стоев отказа на Локо Сф, Вили Вуцов е скъп

Сензациите в пресата: Левски активира клаузата на Миятович

Сензациите в родната преса на 14 декември, събота, 2019 година:

 
"Тема Спорт": Левски активира клаузата на Миятович
 
Ръководството на Левски смята да се възползва от опцията да задържи Милан Миятович и за следващия сезон. Черногорският вратар пристигна на “Герена” през лятото и веднага се утвърди като титуляр. Той успя да измести от поста Николай Михайлов и не пази само в един двубой през есента - в 1/16-финала за Купата на България срещу втородивизионния Спартак (Варна), който беше спечелен с 5:1.
32-годишният черногорец дойде като свободен агент, след като се разбра с предишния си клуб - Будучност (Подгорица). Милан има добра игра с крака и е доста стабилен, макар да не се отличава с кой знае колко големи спасявания. Той подписа договор с клуба за 1+1 години - тоест, в контракта има опция за удължаването му, ако клубът пожелае. Ако пък това не се случи, стражът може да напусне като свободен агент през лятото.
Миятович има добри показатели. Той е бил на вратата в 19 шампионатни мача за Левски. В 10 от тях не е позволил на топката да премине голлинията му. По сухи мрежи черногорецът е на първо място заедно с бразилеца от ЦСКА-София Густаво Бусато.
През зимата от Левски почти сигурно ще си тръгне Николай Михайлов, който не е доволен от статута си на резерва. Засега Михайлов отрича това, но със сигурност се оглежда за нов отбор. Ако се стигне до раздяла между двете страни, то от Левски имат няколко варианта за дубльор на Миятович през пролетта. Сред тях е младият вратар на Витоша (Бистрица) Християн Василев.
 
“Меридиан Мач”: Ерол Алкан приключи с Берое
 
Холандският бранител Ерол Алкан във втори пореден мач не попада в групата на Берое. По всичко личи, че той е приключил с престоя си на стадиона под Аязмото. Вероятно двете страни ще се разделят по взаимно съгласие през зимната пауза.
Селекцията на заралии ще бъде насочена към футболисти от втора и трета дивизия на Португалия. За целта около седмица в Португалия бяха Георги Чиликов и кондиционният треньор Пламен Липенски, които са наблюдавали играчи.
Срещу Царско село днес под рамката ще застане Душан Перниш. неговата травма от мача с Ботев (Пловдив) не е била сериозна. треньорът Димитър Димитров включи двама юноши в групата - Никола Маринов, който игра след почивката срещу “канарчетата”, и Марин Маринов.
 
Локомотив София: Стойчо Стоев ни отказа, Вуцов е скъп треньор
 
Собственикът на Локо София Иван Василев разкри, че все още не е избран треньор, който да замени Младен Додич. "С него се разделихме приятелски, по взаимно съгласие. С Додич сме големи приятели. Последните 3 мача не се развиха добре за нас и най-логично бе да потърсим размяна. Додич бе при нас почти две години. Търсим вина и във футболистите. Возможно е да се разделим с някои. Ще привлечем поне един-двама", каза Василев пред Блиц. 
"Нов треньор? Много са вариантите, но ние не бързаме. Оглеждаме се, ще решим. Вули Вуцов е много добър треньор, но е скъп. Хората си имат изисквания. Говорих със Стойчо Стоев. Поканих го да се върне в Локомотив, но отказа, защото чака за чужбина. Дай Боже да му се случат нещата, той е добро име, желая му успех", допълни босът.
Сред вариантите за нов треньор на столичните "железничари" са и тръгналият си от Етър Росен Кирилов, както и бившият помощник в Левски Асен Букарев. Спряга се и Николай Тодоров-Кайзера.
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки