Сензациите в пресата: На "Герена" форсират преговорите с Тиам

Клубове от четири страни пращат хора на Локо Пд - Левски; В Търново отсвириха Етър за Спортист на годината

Сензациите в пресата: На "Герена" форсират преговорите с Тиам

Най-интересните теми от българската преса днес, 15 декември:

 

„Тема спорт”: На "Герена" форсират преговорите с Тиам

 

Ръководството на Левски ще опита да форсира преговорите с Кали Тиам. Сенегалецът има контракт със сините до лятото и след Нова година ще може да води разговори с други клубове, в които евентуално да премине като свободен агент през лятото. От „Герена" не искат да изпускат дефанзивния полузащитник, но до момента още не могат да постигнат споразумение с него.

Във висящо положение е и партньорът му в халфовата линия Мартин Райнов. Двамата са несменяеми титуляри, но са с изтичащи контракти. Очаква се до Коледа Левски да преподпише с капитана Живко Миланов.

 

„Меридиан мач”: Клубове от четири страни пращат хора на Локо Пд - Левски

 

Дербито между Локомотив Пд и Левски ще бъде белязано и от сериозно мениджърско присъствие. Битката за второто място е привлякла вниманието на представители на клубове от четири страни - Италия, Франция, Белгия и съседна Турция. Интерес представляват играчи и на двата отбора. Естествено, предимство имат футболистите, които вкарват голове. На „Герена" това е триото Найджъл Робърта-Паулиньо-Станислав Иванов. „Сините" на няколко пъти обявиха, че не искат да се разделят с нито един от тях, но е възможно да променят решението си при доста добра финансова оферта. 

В Локомотив интерес представляват Ожболт и Карагарен, както и Димитър Илиев. Има обаче и трима защитници, които се котират доста високо. Това са Диниш Алмейда и Холмар Ейолфсон. Стивън Езе пък ще има шанс да си издейства още по-добри условия с отборите, с които се пазари, ако направи силен мач. Както е известно, той твърдо си тръгва от „Лаута".

 

„Тема спорт”: В Търново отсвириха Етър за Спортист на годината

 

Във Велико Търново отсвириха футболен клуб Етър в номинациите за Спортист на годината в града за 2019 година. В нито един от разделите няма представител на болярите, които през пролетта играха бараж за Лига Европа срещу Левски на „Герена", а треньорът им Красимир Балъков по-късно пое националите.

От 11 имена, номинирани от клубовете, най-много точки събраха следните седем спортисти: Деян Гемижев (лека атлетика), Емил Денев (автомобилизъм), Мирослав Ангелов (автомобилизъм), Никола Викторов (борба), Самуил Донков (спортна стрелба), Тинко Банабаков (бокс), Цветелина Цанева (конен спорт). При треньорите от седем номинирани имена 4 получиха гласове: Александър Луканов (спортна стрелба), Евгени Донев (бокс), Калояна Крумова-Цончева (спортна гимнастика), Николай Викторов (борба). Церемонията е на 18 декември (сряда) от 11:00 часа.

 

Чочев преди Танзания и Азербайджан: Няма слаби съперници

Халфът на Лудогорец остана трети в анкетата "Футболист на годината"

Десподов: Тази награда е огромна чест (ВИДЕО)

"Печеля за трета година, което значи, че има градация в представянето ми", заяви той

Локо София играе контрола с националите до 21 години

Проверката ще е на 21-ви март

Левски ще продължи с победите и след паузата

Вижте подробности

Националите ни с първо занимание преди Танзания

Илиан Илиев вече събра избраниците си на базата в "Бояна"

ЦСКА 1948 се похвали с още един младежки национал

Вижте подробности

Ето кога Билал Бари се връща в игра

Контролата със Спортист (Своге) е в събота

ЦСКА без контрола в паузата на шампионата

Вижте подробности

Крумовград за Гонзо: Вярваме, че ще върне успехите на българския футбол

Вижте какво написаха от клуба

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки