Сензациите в пресата: На "Герена" форсират преговорите с Тиам

Клубове от четири страни пращат хора на Локо Пд - Левски; В Търново отсвириха Етър за Спортист на годината

Сензациите в пресата: На "Герена" форсират преговорите с Тиам

Най-интересните теми от българската преса днес, 15 декември:

 

„Тема спорт”: На "Герена" форсират преговорите с Тиам

 

Ръководството на Левски ще опита да форсира преговорите с Кали Тиам. Сенегалецът има контракт със сините до лятото и след Нова година ще може да води разговори с други клубове, в които евентуално да премине като свободен агент през лятото. От „Герена" не искат да изпускат дефанзивния полузащитник, но до момента още не могат да постигнат споразумение с него.

Във висящо положение е и партньорът му в халфовата линия Мартин Райнов. Двамата са несменяеми титуляри, но са с изтичащи контракти. Очаква се до Коледа Левски да преподпише с капитана Живко Миланов.

 

„Меридиан мач”: Клубове от четири страни пращат хора на Локо Пд - Левски

 

Дербито между Локомотив Пд и Левски ще бъде белязано и от сериозно мениджърско присъствие. Битката за второто място е привлякла вниманието на представители на клубове от четири страни - Италия, Франция, Белгия и съседна Турция. Интерес представляват играчи и на двата отбора. Естествено, предимство имат футболистите, които вкарват голове. На „Герена" това е триото Найджъл Робърта-Паулиньо-Станислав Иванов. „Сините" на няколко пъти обявиха, че не искат да се разделят с нито един от тях, но е възможно да променят решението си при доста добра финансова оферта. 

В Локомотив интерес представляват Ожболт и Карагарен, както и Димитър Илиев. Има обаче и трима защитници, които се котират доста високо. Това са Диниш Алмейда и Холмар Ейолфсон. Стивън Езе пък ще има шанс да си издейства още по-добри условия с отборите, с които се пазари, ако направи силен мач. Както е известно, той твърдо си тръгва от „Лаута".

 

„Тема спорт”: В Търново отсвириха Етър за Спортист на годината

 

Във Велико Търново отсвириха футболен клуб Етър в номинациите за Спортист на годината в града за 2019 година. В нито един от разделите няма представител на болярите, които през пролетта играха бараж за Лига Европа срещу Левски на „Герена", а треньорът им Красимир Балъков по-късно пое националите.

От 11 имена, номинирани от клубовете, най-много точки събраха следните седем спортисти: Деян Гемижев (лека атлетика), Емил Денев (автомобилизъм), Мирослав Ангелов (автомобилизъм), Никола Викторов (борба), Самуил Донков (спортна стрелба), Тинко Банабаков (бокс), Цветелина Цанева (конен спорт). При треньорите от седем номинирани имена 4 получиха гласове: Александър Луканов (спортна стрелба), Евгени Донев (бокс), Калояна Крумова-Цончева (спортна гимнастика), Николай Викторов (борба). Церемонията е на 18 декември (сряда) от 11:00 часа.

 

Лудогорец пусна билетите за Крумовград

Вижте какво съобщиха от Разград

Изтеглиха жребиите за полуфиналите при ветераните и купата на АФЛ

Витоша (Бистрица) ще спори с Ботев (Враца) за място на финала

Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Стамен Белчев с дилеми в "червената" защита за Левски

Вижте какви

Костов избра дясното крило за ЦСКА

Вижте подробности

Рик Джонатан: Хубаво е, че има конкуренция в Лудогорец

„Следвам моя път, това не е късмет, а работа“

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки