Фюри: Пулев не е нокаутьор, но е много умен на ринга

Ако Джошуа го подцени, ще си плати с поясите, смята чичото на Тайсън

Фюри: Пулев не е нокаутьор, но е много умен на ринга
Кубрат Пулев е много добър боксьор, който играе умно и търпеливо на ринга. Това мнение изрази чичото на Тайсън Фюри и баща на Хюи - Питър.
 
Според ирландския треньор евентуална среща между Кобрата и Антъни Джошуа ще е доста интересна за наблюдаване и няма да бъде с предизвестен край.
 
Специалистът отлично познава качествата на 38-годишния българин, след като Кубрат победи по точки Хюи Фюри преди 14 месеца в "Арена Армеец". Сблъсъкът тогава се превърна в истинско зрелище, като премина през няколко критични момента, преди ръката на Кобрата да бъде вдигната.
 
"Кубрат си взе поуките от мача с Владимир Кличко, където бе нокаутиран. Той играе сега сега много добре в защита и освен това притежава страхотен ляв и десен прав. Той е корав съперник, макар да няма нокаутираща сила. Той е сила, която трябва да получи признание и няма да е никак лесен опонент за Джошуа.
 
Това би било хубав, интригуващ мач и приятен за гледане. Да не забравяме, че на това ниво всичко може да се случи за части от секундата. Кубрат е търпелив и умен. Той прави това, което е достатъчно, за да поеме контрол и да води по точки, печелейки така мачовете си", анализира уменията на Кобрата пред Sky Sports Питър Фюри.
 
Според него в сблъсък с Пулев Джошуа ще може да играе по-спокойно, тъй като няма да бъде притискан от мощните удари на българина. В същото време обаче чичото на Тайсън предупреди британеца, че ако допусне грешка и подцени Кубрат, ще си плати с поясите.
 
Според последните информации именно Кобрата ще боксира с Антъни Джошуа като официален претендент на IBF. Адвокатът на българина Джон Уърт твърди, че федерацията се е разбрала с колегите си от WBO и защитата на втория пояс срещу Александър Усик ще почака.

 

Европейското по бокс в Белград започна с български победи

Един успех дели Рами Киуан от медал, Радослав Росенов с летящ старт

Радослав Росенов и Рами Киуан откриват българското участие на Европейското по бокс

Вижте подробности

Чакането свърши – вижте пълната бойна карта на SENSHI 21

Бойната карта на SENSHI 21 включва 14 силни двубоя с 28 мощни атлети от 17 страни

Стойка Кръстева: Развиваме се в правилна посока

Доволни и заредени с оптимизъм се прибраха от Европейското първенство за младежи и девойки в Пореч българските национали по бокс

Уайлдър: Ще разбия главата на Жан, а после идва ред на Джошуа

Американецът е оптимист

Голяма победа за Петко Петков в Рим, спечели престижно състезание

Родният футболист трупа успехи в бразилското жиужицу

Българин стана европейски шампион по бокс

Викторио Илиев триумфира при младежите в Хърватия

Страхотно! Отвори се нов шанс за български медал на Олимпийските игри

Натурализирахме световна звезда

Трима българи на финал на Европейското по бокс за младежи

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки