Сензациите в пресата: Играчите на ЦСКА с ваканция до 6 януари

Будинов се завръща в Дунав?; Трима от елита в плановете на Арда

Сензациите в пресата: Играчите на ЦСКА с ваканция до 6 януари

Най-интересните теми от българската преса днес, 16 декември:

 

„Тема спорт”: Играчите на ЦСКА се събират на 6 януари

 

В ЦСКА са планирали старта на зимната подготовка за 6 януари, понеделник. Възможно е първата тренировка да се проведе два-три дни по-късно. От 6-и обаче играчите ще започнат да се връщат в София и поетапно да преминават медицински прегледи.

Червените са планирали два лагера, като първият ще е в Гърция и ще стартира до 10 януари. Престоят там ще е около седмица, след което тимът лети за Марбея. ЦСКА ще е за 4-та поредна година на зимна подготовка в Испания. На иберийска земя тимът ще има поне четири проверки, като вече са договорени такива с японски и китайски отбор. Често в Испания ЦСКА е играл и с Динамо Киев и Шахтьор Донецк. Там се подготвят и доста немски тимове. Възможно е армейците да се срещнат с Нюрнберг. 

В близките дни се очаква от "Армията" да съобщят с кои футболисти ще се разделят през зимата. Треньорът Милош Крушчич пък заяви, че се чувства спокоен за поста си. От клуба обаче не са правили официални изявления по въпроса, което оставя темата отворена. След двубоя с Дунав никой от директорите на ЦСКА не застана пред медиите, за да отговори на актуалните въпроси, свързани с треньорския пост.

 

„Тема спорт”: Будинов се завръща в Дунав?

 

Нападателят на Ботев Враца Мирослав Будинов призна, че е имал разговори с ръководството на Дунав за евентуално завръщане в тима. Засега обаче няма нищо конкретно. С оглед напускането на Валери Божинов е възможно Будинов да остане при врачани, макар че договорът му изтича. Драконите са говорили с нападателя още преди месец.

"Вярно е, че имахме разговори, но не съм казал нито "да", нито "не". Нищо конкретно и сигурно няма. Вярно е също, че договорът ми с Ботев Враца изтича, което на този етап все още не означава нищо. Друго няма какво да коментирам. Да изчакаме и ще видим как ще се развият нещата", заяви Будинов пред в. "Утро".

В същото време в Русе все no-усилено се говори, че д-р Симеон Симеонов, който се оттегли тази есен от президентския пост, може да се завърне в клуба. "Симеонов е покрай отбора, помага на мен и футболистите, но няма как да ви отговоря дали се връща в отбора", коментира треньорът на Дунав Людмил Киров.

 

„Тема спорт”: Трима от елита в плановете на Арда

 

Трима футболисти от efbet Лига са в плановете на Арда за зимна селекция. Според запознати с делата на кърджалийци единият е Румен Руменов, който наскоро се раздели с Етър. Вторият е защитник, като твърде вероятно е това да е Иван Бандаловски от Берое, а третият е нападател. Както е известно, Арда ще освободи поне петима и ще търси нови алтернативи за състава. В атака си тръгва Ивайло Димитров-Косъма. Той игра под наем на "Ивайло", но не попада в плановете на Стамен Белчев. Чакат се и попълнения от чужбина. Арда запази добри изходни позиции за атаката на първата шестица, след като в последния есенен кръг удържа 1:1 с Черно море на "Тича".

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки