БИТКА, НЕРВИ, ПРОПУСКИ НА "НОУ КАМП"! И 0:0 в Ел Класико (ВИДЕО+СНИМКИ)

Отмениха по спорен начин с VAR гол на Реал Мадрид за засада, Рамос пренаписа историята

БИТКА, НЕРВИ, ПРОПУСКИ НА "НОУ КАМП"! И 0:0 в Ел Класико (ВИДЕО+СНИМКИ)
Барселона и Реал Мадрид фиксираха първо шампионатно равенство 0:0 помежду си от 2002 година насам, след като не се победиха в отложеното дерби на Испания от десетия кръг на „Ла Лига“.

Така двата тима останаха с равни точки (36), като домакините са лидери заради по-добрата си голова разлика и запазиха минималното си предимство в общата статистика.

Тя включва 243 сблъсъка от всички турнири, при 96 успеха на каталунците и един по-малко на столичани, а ремитата вече са 52.

Това специално ще остане в историята, защото в него защитникът на гостите Серхио Рамос игра за рекорден 43-и път в „Ел Класико“ и изпревари Шави Ернандес, Мануел Санчис и Пако Хенто във вечната ранглиста. 

Испанският защитник се отличи с ключова намеса, тъй като преди почивката изби топката пред голлинията, а малко преди това същото бе сторил и Жерар Пике от домакините.

Гол на Гарет Бейл след паузата пък бе отменен по спорен начин заради незабележима засада.

Домакините поеха инициативата в началото на срещата, но Луис Суарес се размина с топката в наказателното поле на Реал, а гостите бяха тези, които нанесоха първия опасен удар и като цяло контролираха срещата след това.

В 10-ата минута нападателят им Карим Бензема обаче стреля право в ръцете на вратаря.

В ответната атака Барса имаше неоснователни претенции за дузпа и така се стигна до 17-ата минута, в която столичани се разминаха на сантиметри от гола.

Тогава Жерар Пике изби точно на голлинията с глава една топка и предотврати сигурно попадение на Каземиро.

Последният бе близо до такова и в 26-ата минута, когато Тер Щеген спаси негов далечен изстрел, а преди това се намеси решително и при прострелно центриране.

Не след дълго блесна пренаписалият историята капитан на гостите. Серхио Рамос също изби топката точно преди тя да влети в мрежата след контраатака на Барса, за да запази нулевото реми.

Пет минути преди почивката дойде ред и за гениално отиграване на Лионел Меси в дербито.

Аржентинският капитан на домакините изведе със страхотен пас Жорди Алба сам срещу вратаря, но крайният бранител прати топката на сантиметри от страничната греда.

Така зрителите на „Ноу Камп“, които бяха точно 93 426, не видяха попадения преди почивката, а малко след нея прекъснаха за кратко срещата, хвърляйки на терена малки футболни топки.

Играта скоро бе подновена и в 68-ата минута Гарет Бейл стреля опасно по диагонала, ала покрай целта.

В 72-ата минута Де Йонг отправи едва втория точен удар на Барселона, ала не затрудни Тибо Куртоа, а в ответната атака Бейл вкара гол.

Попадението обаче не бе зачетено, защото повторенията показаха, че асистиралият за попадението на уелсеца футболист е бил в изключитело тънка засада.

Впоследствие Суарес получи добра възможност, но стреля над вратата, а междувременно се появиха кадри от сблъсъци между органите на реда и протестиращи каталунци пред стадиона.

В крайна сметка на терена гол не падна и за първи път от 17 г. "Ел Класико" не предложи попадения, а само много нерви, здрава битка и фрапантни пропуски.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки