Сензациите в пресата: Хебър иска Божинов, Ботев Пд намери заместник на Виана

Лагерът на Дунав под въпрос, Ботев Враца преговаря за играчи с ЦСКА и Лудогорец, Славия си връща Косъма и още…

Сензациите в пресата: Хебър иска Божинов, Ботев Пд намери заместник на Виана

Сензациите в пресата днес, събота, 21 декември 2019 година:

„Тема спорт“: Хебър Пазарджик иска Валери Божинов

Хебър иска нападателя Валери Божинов. Пазарджиклии вече са се свързали с доскорошния футболист на Ботев Враца, пише plovdivderby.com. Двете страни са провели първоначални разговори, като са постигнали и устна договорка, но се изчаква развитието по евентуален трансфер на Божинов в чужбина. С този мотив той се раздели с врачани, въпреки че имаше договор с тях до края на сезона. Наскоро наставникът на Хебър Николай Митов и нападателят са се видели в София. Пазарджиклии няма да имат проблем да удовлетворят финансовите претенции на бившия национал. В същото време втородивизионният тим вече се раздели с нападател и така освободи място за Божинов. 36-годишният Георги Андонов няма да е част от Хебър през пролетта, въпреки че се възстанови от контузия, която го извади от терена за 3 месеца. Опитният футболист има договор със зелените, но след новогодишните празници двете страни ще се разделят по взаимно съгласие. Андонов има над 100 мача за Ботев Пловдив и още около 200 за отборите на Берое, Черноморец Бургас, Черно море и Верея в елита на България. Андонов е имал проблеми с кръста и в началото на есенния дял и е играл на инжекции за отбора от Пазарджик, като преди един от мачовете при поставянето лекар му е уцелил нерв, което го е вкарало за дълго в лазарета, твърдят близки до нападателя. Хебър започна колебливо сезона, но в последните мачове се върна в битката за баражите. Пазарджиклии зимуват на седмо място с 27 точки, на шест от третия Монтана. При подновяването на шампионата отборът приема един от аутсайдерите Спартак Варна, в уикенда на 15 февруари.

„Тема спорт“: Ботев Пд намери заместник на Фернандо Виана

Ботев Пд се е насочил към нападател на Царско село за заместник на напускащия Фернандо Виана. Канарчетата, също както през лятото, са се прицелили в Георги Минчев. През миналия сезон 24-годишният русенец стана голмайстор на Втора лига с екипа на Царско село с 29 попадения в 28 срещи. През настоящата кампания обаче Минчев има 17 участия, от които 12 като титуляр, и 2 гола в елита. Той не се е разписвал от септември, а в последните 2 месеца загуби мястото си сред стартовите 11. Минчев е постигнал договорка с Царско село да разтрогне контракта си. През лятото интерес към него имаше не само от Ботев, но тогава столичният клуб отказа да го пусне. Канарчетата ще се разделят с Фернандо Виана заради твърде високата му заплата. Иначе бразилецът направи нелош завършек на есенния дял. Той вкара 4 гола в елита и 2 за купата със стойността на елиминиране на Миньор Перник (2:1).

„Меридиан мач“: Лагерът на Дунав в Турция под въпрос
В Дунав към момента няма пари, като не се вижда светлина в края на тунела и положението е много тежко. Това призна изпълнителният директор на клуба Огнян Цветанов. Той обясни, че футболистите и служителите на русенци са получили всичките си заплати. Усилено се търсят средства за декемврийските възнаграждения, които се изплащат в средата на януари. Освен това, отборът има уговорка за лагер в Турция - от средата на януари до началото на февруари. Има резервирани самолетни билети и хотели, но все още не са намерени пари. Поради тази причина към момента лагерът е под въпрос.

„Тема спорт“: Славия си връща Косъма

Славия може да се подсили с познат футболист. Става дума за нападателя Ивайло Димитров. Косъма е свободен агент, след като разтрогна договора си с Арда. През есента той бе под наем в Етър, къ-дето обаче не можа да се наложи и записа 11 мача, като само 5 от тях бе титуляр. Юношата на ЦСКА изгледа на живо ремито между Славия и Лудогорец (1:1) от последния есенен кръг. Димитров носи белия екип от 2015 до 2018 г. и е с голям принос за спечелената Купа на България. 30-годишният таран може да замени на „Овча купел“ освободения Илиян Мицански и да се конкурира за титулярно място с Калоян Кръстев и Цветелин Чунчуков. След като се раздели с Владислав Узунов и Славчо Шоколаров, който отиде в ЦСКА 1948, в Славия ще търсят и нови халфове, които да запълнят дупката, оставена от опитните играчи.

„Тема спорт“: Ботев Враца преговаря за играчи с ЦСКА и Лудогорец

Ботев Враца почти сигурно ще задържи играч на Лудогорец и за пролетта. Става въпрос за младия нападател Доминик Янков, който през есента игра под наем на стадион "Христо Ботев". Засега няма индикации разградчани да искат да си върнат футболиста. През есента Янков събра симпатиите на врачанската публика с желанието си да играе и бележи голове. Преговори се водят и за оставането на Ангел Лясков, като засега е доста вероятно ЦСКА да пусне бранителя и през пролетта във Враца. Ботев прави всичко възможно да върне в тима Емил Стоев. Халфът, който е собственост на Славия, веднъж вече бе преотстъпен под Околчица. През есента той се върна при белите, но може да поеме отново пътя към Враца.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки