Пречки няма! Пулев и Джошуа ще се бият през април!

Вижте подробностите

Пречки няма! Пулев и Джошуа ще се бият през април!

Вече няма пречки за мач между Кубрат Пулев и Антъни Джошуа за световната титла в IBF. Единственият препъникамък, който можеше да осуети такъв двубой, беше свързан с другия задължителен претендент, но в WBO - Олександър Усик.

Действащият шампион Джошуа трябваше да избере един от двамата за първата задължителна защита на титлите си. Но по всичко личи, че Усик има други планове и вече почти е уредил двубой с Дерек Чисора на 7 март догодина. Така няма как да попадне сред възможните съперници на британеца за април, за когато са плановете му за следващ мач.

Промоутърът му Еди Хърн направи интересно изказване в петък, касаещо бъдещите му планове. Импресариото представлява интересите и на Усик и в прав текст каза, че би искал да организира мач между двамата. Но явно ще трябва да почака.

"Следващият мач на Антъни ще е през април. Вътрешният ми глас ми казва, че двубоят му ще е срещу Пулев. Аз лично бих искал да е с Усик и бих настоявал да е срещу него, защото съм и негов промоутър. Но ще видим какво ще стане."

"Сега трябва да изпратим писма до IBF и WBO и от там да ни кажат с чий представител трябва да се бие първо Антъни", заяви Хърн. А няколко часа по-късно стана ясно, че Усик ще се бие с Чисора през март, като остава да се договорят дребни детайли около мача.

Сега трябва да се организира наддаване за условията на мача между Пулев и Джошуа. Българинът обяви, че се надява да се пребори мачът за световната титла да се проведе в България, но това изглежда много трудно постижимо. 

Стойка Кръстева: Развиваме се в правилна посока

Доволни и заредени с оптимизъм се прибраха от Европейското първенство за младежи и девойки в Пореч българските национали по бокс

Уайлдър: Ще разбия главата на Жан, а после идва ред на Джошуа

Американецът е оптимист

Голяма победа за Петко Петков в Рим, спечели престижно състезание

Родният футболист трупа успехи в бразилското жиужицу

Българин стана европейски шампион по бокс

Викторио Илиев триумфира при младежите в Хърватия

Страхотно! Отвори се нов шанс за български медал на Олимпийските игри

Натурализирахме световна звезда

Трима българи на финал на Европейското по бокс за младежи

Вижте подробности

Европейската федерация по бокс засне филм за Стойка Кръстева

Вижте подробности

Усик не може да се справи с мен, убеден е Тайсън Фюри

Британецът с поредно интересно изказване

Серафим Тодоров: Флойд Мейуедър трябва да ми се отблагодари

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки