Интер се върна на върха, 17-годишен бележи от дузпа (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Синьо-черните" разгромиха Дженоа

Интер се върна на върха, 17-годишен бележи от дузпа (ВИДЕО+СНИМКИ)

Интер надви Дженоа с 4:0 в двубой от 17-и кръг на Серия А. Два бързи гола на Ромелу Лукаку и Роберто Галярдини през първата част дадоха комфортен аванс на домакините. През втората част Себастиано Еспозито бе точен от дузпа, а с нов гол Лукаку оформи крайното 4:0. 

 
Интер бе по-активният отбор и стартира с множество пропуски. Най-чистата възможност дойде в 23-ата минута, когато Роберто Галярдини спечели топката близо до точката на дузпата и отправи изстрел с глава, но опитът му отиде право в ръцете на Андрей Раду. 
 
Малко по-късно резултатът все пак бе открит, след като Антонио Кандрева извърши брилянтен пас към Ромелу Лукаку, който отклони топката в десния ъгъл и изведе домакините напред. 
 
 
Само две минути по-късно Лукаку асистира на Роберто Галярдини, чийто удар премина покрай безпомощния Андрей Раду и се озова право в мрежата му. 
 
В началото на втората част Лукаку имаше възможност да отбележи второ попадение, но ударът му бе отразен от стража на Дженоа. 
 
В 63-а минута Кевин Ардила извърши изключително грубо нарушение, за което бе санкциониран с жълт картон и дузпа за Интер. С изпълнението се нагърби 17-годишният Себастиано Еспозито, който оформи класиката за "нерадзурите". 
 
 
 
Малко по-късно Арналдо Санабриа можеше да отбележи почетно попадение за гостите, но ударът му бе отразен от Самир Ханданович. 
 
В 71-ата минута Лукаку реши всичко в двубоя, след като овладя прекрасен пас в наказателното поле и отправи неспасяем удар в горния ляв ъгъл на вратата. 
 
Така Интер се върна на първата позиция в класирането, като има равен брой точки с втория Юве - 42. Дженоа, от своя страна, си остава на предпоследната позиция с едва 11 пункта. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки