На “Герена” преговарят с основен халф, уредиха контрола с украинци

Левски иска да задържи Мартин Райнов, бъдещето на Тиам остава неясно

На “Герена” преговарят с основен халф, уредиха контрола с украинци

Левски е напът да задържи един от основните си футболисти този сезон.

Това е Мартин Райнов.

От клуба вече са информирали играча, че желаят да го задържат поне и за следващата кампания.

Контрактът на Райнов, който дойде от Берое в началото на 2019-а, изтича през лятото на 2020-а.

Стъпки към удължаване на договора вече са направени и от двете страни.

Развръзка може да има още преди Нова година.

С идването на Петър Хубчев мястото в единайсеторката на Райнов се бетонира.

Той започна във всичките 26 двубоя през есента - 20 за първенство, два за Купата на България и 4 в Лига Европа. Мартин реализира и дебютното си попадение за сините - за 1:0 над Черно море в 1/8-финала за Купата на България.

След този двубой халфът обяви, че желанието му е да продължи да носи фланелката на столичани.

В последните дни трима младоци парафираха нови контракти с Левски - младежките национали Ивайло Найденов и Илия Юруков, както и 17-годишният юноша Патрик-Габриел Галчев. Те се обвързаха с клуба до лятото на 2023-а.

Все още обаче не е ясно дали Левски ще успее да задържи другия си титуляр в полузащитата от есенния полусезон - Кали Тиам.

Стана ясно обаче, че Левски ще играе контрола с украинския ФК Лвов по време на лагера в Турция. Чуждестранният тим обяви, че ще се изправи срещу сините на трети февруари.

Лвов заема 10-о място от 12 участници в елита на Украйна. В състава има играчи от две националности - 14 местни състезатели и цели 10 бразилци.

Резултатите на тима обаче не са добри, като от началото на сезона начело са били трима треньори. Сега наставник е 40-годишният арменец Егише Меликян.

В шампионата дотук Лвов е записал 4 успеха, 2 равенства и 12 загуби при 14:32 голова разлика. През миналия сезон тимът завършва 6-и, така че бележи регрес. През настоящото първенство Лвов участва за 3-ти път в елита.

Клубът съществува от 2006 до 2012 г. и отново от 2016 г. насам. Преди година и половина се обединява с Верес, като на практика взима лиценза му и влиза директно от трета в първа дивизия.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки