Новият треньор на Лудогорец решава съдбата на 8 футболисти

Павел Върба планира група от 25 играчи за лагера в Турция

Новият треньор на Лудогорец решава съдбата на 8 футболисти

Новият старши треньор на Лудогорец Павел Върба ще има доста работа още преди старта на зимната подготовка.

Чешкият специалист трябва да се запознае в почивните дни подробно с всеки играч на „зелените“, пише „Тема спорт“.

Желанието на новия наставник е за лагера в Турция той да разполага с група от 25 футболисти. Малко след сбора в София, в началото на януари, Върба ще трябва да се произнесе за съдбата на осем преотстъпени играчи.

В казахстанския Ордабаси през календарната 2019-а играха халфът Мей Махлангу и нападателят Жоао Паоло. Договорите им за наем изтекоха.

Засега няма информация Ордабаси да иска да се възползва от опцията за закупуване на правата им. Махлангу има контракт с разградчани до лятото на 2021-а, а бразилецът - до юни 2020-а. Почти сигурно двамата ще са в групата от 25 играчи, с които Върба ще работи в Турция. 

Все още не е ясна съдбата на други четирима дадени през есента под наем. В Етър като преотстъпени ритаха Ерол Дост и Светослав Ковачев. Желанието на новия наставник на болярите и бивш помощник на Лудогорец Петко Петков е да използва двамата и напролет, въпреки че срокът на договора им е до края на годината.

"Имахме среща с ръководството на Лудогорец и тепърва предстоят разговори. Искаме да ги задържим", каза Петков.

Същото е положението на дадените на Ботев (Враца) Доминик Янков и Давид Рибейро. Първият направи много силни мачове за врачани и Антони Здравков, който пък е бивш старши треньор на Лудогорец, също иска да продължи да го ползва. Със сигурност тримата Дост, Ковачев и Янков, ще получават много повече игрово време в Етър и Ботев Вр, отколкото в Лудогорец, където най-много да помагат на дубъла в битката му за оцеляване във Втора лига.

Такава роля обаче се очертава за бразилския нападател Давид Рибейро. През есента и той бе в Ботев Враца, но изигра само 5 мача и малко преди края на есенния дял се прибра в родината си. Очаква се да се върне в началото на януари за старта на подготовката. 

На този етап Сухия няма желание да разчита на него, въпреки че бе напуснат от двама нападатели - Валери Божинов и Мирослав Будинов. 

През есента в Царско село рита Серкан Юсеин. Желанието на столичани е той да остане и за пролетта, но последната дума ще е на Павел Върба. От наем в иранския Персеполис се завръща Жуниор Брандао. Преди това той бе преотстъпен и в Гояс. Почти сигурно и той ще е в групата, която ще тръгне за Турция.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки