Ново увеличение на наградния фонд за Аустрелиън Оупън

Първият турнир от Големия шлем стартира на 20 януари в "Мелбърн Парк"

Ново увеличение на наградния фонд за Аустрелиън Оупън

Наградният фонд на Откритото първенство на Австралия по тенис е увеличен с 13.6 процента на 71 милиона австралийски долара (49.1 милиона долара).

Първият турнир от Големия шлем стартира на 20 януари в "Мелбърн Парк".

Победителите на сингъл при мъжете и при жените ще заработят по 4.12 милиона австралийски долара (2.85 милиона долара), с 20 хиляди повече в сравнение с миналия сезон.

Най-голямо е увеличението за квалификациите и за началната фаза на турнира, като отпадналите в първия кръг на пресявките ще вземат по 20 хиляди австралийски долара, с 1/3 повече от 2019 година, а загубилите на старта на основната схема ще заработят по 90 хиляди австралийски долара, с 20 процента повече от този сезон.

Това затвърждава тенденцията за увеличаване на парите на големите турнири в тениса, като за последните пет сезона наградният фонд на Откритото първенство на Австралия се е повишил с 61.4 процента, следвайки тенденцията на другите три състезания от Шлема в Париж, Лондон и Ню Йорк.

През 2019 година Откритото първенство на САЩ раздаде рекордните 57 милиона долара, като шампионите поединично взеха по 3.85 милиона долара.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки