От Сити обявиха: Бяхме готови да отвлечем Бербатов преди да подпише с Юнайтед

Вижте подробностите

От Сити обявиха: Бяхме готови да отвлечем Бербатов преди да подпише с Юнайтед

За никого не е тайна, че при трансфера си от Тотнъм в Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов имаше още една възможност и тя бе да отиде в другия тим от Манчестър - Сити.

По това време, септември 2008, "гражданите" тъкмо бяха купени от милиардера Шейх Мансур, който имаше план да направи от скромния иначе тим европейски гранд. И за целта Мансур искаше голямо име, с което да заяви претенциите си.

А по това време най-котираният и желан нападател в Англия бе именно Бербатов. Самият българин е споделял как в последния момент е получил оферта от Сити, но категорично е отказал - нещо, заради което е още по-обичан от феновете на Юнайтед.

Тогавашният президент на Сити Гари Куук обаче внесе допълнителни интересни подробности за случилото се преди 11 години и как е бил готов буквално да отвлече Бербатов, за да преговаря с него.

"Един от адвокатите ни беше адвокат на Димитър Бербатов", разказва Куук за the Athletic. "Говорихме с адвоката: Какви са шансовете, наистина ли ще подпище с тях? Ако си спомняте, Бербатов беше на самолет към Манчестър и Алекс Фъргюсън отиде лично до летището, за да го вземе."

"Имаше добра причина защо Алекс кара до летището - да го държи далеч от нас. Защото, ако можехме, буквално щяхме да го отвлечем. Вярвахме, че ако сме с Бербатов в стая най-вероятно ще го привлечем."

След като Сити се размина с Берба, ръководството насочи усилията си към Робиньо от Реал Мадрид и така бразилецът се оказа първият голям трансфер на "гражданите". Но и при него нещата са стояли по различен начин, както разкрива Куук.

"Истината, за която аз и Питър Кениън още си говорим, е, че Робиньо мислеше, че отива в Челси. Робиньо вече бе на път от Мадрид за Лондон и се насочваше към Челси. Получихме подробностите за полета и го качихме на частен самолет, пак към Лондон. После агентските богове трябваше да преговарят с него. Все още не съм сигурен, че той знаеше, че накрая ще се озове в Манчестър."

"Това, което знаеше, беше, че ще печели много пари, играейки за отбор от Висшата лига, докато в Мадрид не получаваше игрово време. Щеше да бъде много богат човек и това бе мотивацията му.".

Стоилов: И двата гола бяха плод на късмет (ВИДЕО)

Треньорът на Гьозтепе недоволен от тима си

Бивш национал с асистенция в Белгия

Витонов спомогна за успех на Беверен

Равенство за Гьозтепе в Турция (ВИДЕО)

Тимът на Стоилов на две победи от елита

Ковачев вкара за Ахмат при разгромна загуба от Балтика

Бившият играч на Черно море Алекс Фернандес заби хеттрик за победителите

Ради Цонев с гол за Тобол при класическа победа

Българинът вкара своето първо попадение за тима от Казахстан

Лийдс и Груев се отдалечиха от промоция във Висшата лига (ВИДЕО)

Отборът на българина допусна изненадващо домакинско поражение

Десподов с голямо признание в Гърция

Наредиха го сред най-добрите крила в първенството

Официално: Петев вече не е треньор на Университатя

Двете страни се разделиха по взаимно съгласие, с българина си тръгват още трима треньори

"Специален футболист е този български халф"

Хвалят Филип Кръстев в Нидерландия

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки