Милош Крушчич: Трудно свиквам с напрежението в ЦСКА, още съм млад

"Промених манталитета на отбора", заяви треньорът

Милош Крушчич: Трудно свиквам с напрежението в ЦСКА, още съм млад

Треньорът на ЦСКА Милош Крушчич даде интервю за Bulgaria on air. Сръбският специалист говори за промените, които е направил в отбора и към какво се стреми.

"Първо се опитах да променя манталитета на отбора - да се стремим да играем нападателен футбол, който да се хареса на феновете. В същото време да играем и за добри резултати, защото трудно се намира баланса между двете - да играеш красиво и да печелиш. Основното беше да повлияя на психиката на играчите - да им вдъхна увереност, че са добри футболистите и да си върнат самочувствието.

Допуснали сме един гол, но сме вкарали 19. Станахме много по-офанзивни и това се отрази добре на защитата ни. Това е ключът към успеха. Нападението е най-добрата отбрана. Бях принуден да залагам на постоянен състав заради търсенето на резултати. Когато отборът побеждава, промени не се правят. Затова бях длъжен да разчитам на тези, които са постигнали тези победи. Искам да се обърна към останалите, които играят по-малко - да бъдат търпели и да чакат своя шанс.

Млад треньор съм и все още трудно свиквам с напрежението. Всички знаят какво е ЦСКА и да си треньор на такъв отбор определено е привилегия, но и голяма отговорност. Трябва да се бориш всеки ден, за да устоиш на предизвикателствата. Привилегия е да познаваш и да работиш с човек като Люпко Петрович. Човек с толкова титли, европейски клубен шампион. Мога да го определя като синоним за резултати. За всеки млад треньор е невероятен шанс да се учи от специалист като него, а аз съм имал този шанс.

Главната цел за мен тук е да формирам един добър отбор. За съжаление нямам много време, защото резултатите ни притискат. С оглед на традициите сме длъжни да се борим за и за първото място, и за купата. Клубът, историята и феновете го изискват", заяви Крушчич.

БФС извади отбор от София-изток

Пирдоп приключва с областната група

Шестима национали на Ботев отново при "канарчетата"

На "Колежа" се готвят за Черно море

ЦСКА плати над 3 млн. лева на НАП

Левски вече не фигурира след длъжниците

Община Пазарджик отпуска пари за заплати на Хебър

Очаква се 105 хиляди лева да бъдат преведени на клуба

Стоичков: Оптимист съм за България

Камата смята, че скоро отборът ни ще се класира за голям футболен форум

Черно море се намира в добра серия срещу Ботев в Пловдив

В последните си девет мача, "канарчетата" имат само две победи

Гонзо избра кой да го наследи в БФС

Кирил Котев ще заеме поста технически директор

Локо Пловдив връща Медвед на Пирин

В момента той е под наем на "Лаута"

Трима национали вече тренират с Левски

Пламен Андреев, Марин Петков и Хосе Кордоба са на линия за Николай Костов

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки