СЕНЗАЦИИТЕ В ПРЕСАТА: Левски харчи един милион лева през зимата

ЦСКА се отказа от Едвин Джеси

СЕНЗАЦИИТЕ В ПРЕСАТА: Левски харчи един милион лева през зимата

Ръководството на Левски планира да изразходва сериозна сума за подсилване на тима през зимата, за да може през лятото отборът най-накрая да сложи край на дългото чакане за трофей от 2009 г. насам, пише „Тема Спорт“.

 
“Сините” изпращат 2019 г. на второто място в Еfbet лигата, като изостават на 5 точки от лидера Лудогорец. Те приемат този „орлите“ на 1/4-финалите за купата на България на “Герена”. Шефовете на клуба са заделили 1 милион евро за попълнения.
 
Част от тази сума вече бе изразходвана за привличането на Деян Лозев от Арда. 26-годишният играч ще е алтернатива на Живко Миланов и Станислав Иванов по десния фланг. Освен Лозев, на “Георги Аспарухов” акостира и Симеон Славчев, но той пристигна без трансферна сума, след като скъса договора си с азербайджанския Карабах.
 
В момента Левски води преговори за закупуването на холандския плеймейкър Стайн Спирингс, който е собственост на Валвайк. За него от “Герена” са склонни да дадат около половин милион евро. Ако си осигури подписа му, спортно-техническият щаб ще разполага с пари за още един футболист.
 
В полезрението на “сините” е централният защитник на Ботев (Пловдив) Кристиан Димитров. Той бе искан още през лятото, но тогава до трансфер не се стигна.
 
От “Герена” проявяваха интeрес и към исландеца Гудмундур Тораринсон, но за момента той не е приоритет, след като клубът вече се подсили на неговата позиция със Симеон Славчев.
 
 
ЦСКА се отказа от Едвин Джеси
 
 
 
 
ЦСКА се отказва от крилото Едвин Джеси, пише "Тема спорт". Ганаецът би трябвало да се завърне в отбора, след като договорът му за предостъпване във ФК Далас изтече в края на годината. Армейците обаче нямат намерение да разчитат повече на Джеси.
 
 
МЕРИДИАН МАЧ
 
 
 
2019 г. си заминава, а в българсикя футбол освен негативните моменти имаше и доста позитивни. Например развитието на млади играчи като Станислав Иванов, Валентин Антов и Мартин Минчев. Или пък привличането на класни чужденци като Родриго Енрике и Родни Антуи. “Меридиан мач” направи своеобразна класация на 12-те най-апетитни хапки на българския пазар според тяхната пазарна цена. Общата цена на най-конвертируемите играчи в родния елит е почти 12 млн. евро, или по-точно казано - 11 800 000 евро.
 

АНТОН НЕДЯЛКОВ
 
Един от фаворитите за Футболист на България, без съмнение беше родният футболист, който бе най-постоянен през цялата година. За отрицателно време Недялков се превърна в един от лидерите на Лудогорец. Той дори бе капитан на националния отбор в контролата с Ейре. В родното първенство Недялков бе безгрешен, но наистина блестеше в Европа. Той се отчете с цели 3 асистенции в Лига Европа, а веднъж попадна и в отбора на кръга - след успеха с 5:1 над ЦСКА (Москва).
 
16 мача в efbet Лига, 0 гола, 1 асистенция
 
Цена: 2 700 000 евро

 
ДЖОДИ ЛУКОКИ
 
Почти през всеки трансферен прозорец се говори, че Лукоки ще бъде продаден, но той все остава, а играе и все по-добре за Лудогорец. 27-годишният бързак бе блестящ в Европа, като отбеляза гол на ЦСКА (Москва), а освен това се разписа и в двете срещи с Ференцварош. Юношата на Аякс, който има и доста мачове за амстердамския гранд,  е бърз като стрела и почти няма защитник в елита, който да го спре, когато набере скорост. Освен това националът на ДР Конго е доста резултатен като за крило.
 
11 мача в efbet Лига, 3 гола, 2 асистении
 
Цена: 2 500 000 евро
 

ТОДОР НЕДЕЛЕВ
 
Магьосникът от Белозем вече е със статут на легенда в Ботев (Пловдив), но му е време да напусне любимия си отбор, за да развие още повече качествата си. Неделев може всичко с топка в крака - вкарва феноменални голове, а дава и великолепни асистенции. Интерес към него има постоянно - и от родните грандове, и от чужди отбори. Сякаш сега е моментът Неделев да замине пак за чужбина, а да може да развие и осребри невероятният талант, който притежава.
 
18 мача в efbet Лига, 7 гола, 4 асистенции
 
Цена: 2 200 000 евро
 

ЕВАНДРО
 
В един от най-тежките полусезони за ЦСКА-София, имаше и светли лъчи, а бзспорно един от тях е Евандро. Бразилецът бе използван на почти всички позиции в атака и почти винаги си свършваше работата. Вкара феноменален гол на Осиек, който донесе победата с 1:0 на “Българска армия”. В последната част на есенния полусезон формата на Евандро спадна, но въпреки това неговата класа е безспорна, а е само на 22 години.
 
19 мача в efbet Лига, 8 гола, 3 асистенции
 
Цена: 1 200 000 евро
 

МАРТИН МИНЧЕВ
 
През 2019 година се разви много и логично дори стигна до националния тим. В началото на този сезон имаше лек спад във формата му, което е нормално с оглед на възрастта му. Но в края на годината отново загатна за огромния си потенциал, който има. Логично интерес към него не липсва - както от грандовете, така и от чжбина, но  почти сигурно, че той ще остане в Черно море и ще помогне на отбора в битката за топ 6 и през пролетта и евентуално през лятото може да бъде продаден.
 
19 мача в efbet Лига, 5 гола, 0 асистенции
 
Цена: 1 000 000 евро
 

НАЙДЖЪЛ РОБЪРТА
 
Като цяло няма спор, че Левски случва на футболисти от Холандия. Поредният такъв е Найджъл Робърта. Той дойде от Камбуур, като едва ли някой  очаквал, че толкова бързо ще се превърне в основен реализатор на “сините”. Явно обаче това, че е израснал в отличната школа на Фейенорд си казва думата и за 12 мача нападателят реализира 8 гола като даде и 2 асистенции. Това, че е само на 21 години прави Робърта още по-желан от други отбори. Причината 182-сантиметровият играч да не отбележи повече голове и да не запиши повече мачове в елита е контузията, която получи.
 
12 мача в efbet Лига, 8 гола, 2 асистенции
 
Цена: 700 000 евро
 

ВАЛЕНТИН АНТОВ
 
Че той e един от най-талантливите български футболисти се знае отдавна. След като претърпя няколко контузии, които донякъде забавиха неговото развитие, откакто Милош Крушчич пое ЦСКА-София, виждаме най-доброто от 19-годишния играч. Антов действа като дефанзивен халф и определено го прави страхотно. Интерес към него от чужбина не липсва, а той вече дебютира и за националния тим. Ако продължава по същия начин, племенникът на Анатоли Нанков ще може да бъде продаден на силен клуб през лятото.
 
8 мача в efbet Лига, 0 гола, 1 асистенция
 
Цена: 450 000 евро
 

КРИСТИАН ДИМИТРОВ
 
Подобно на Неделев, интересът към него е огромен. Освен родните тимове, го искат и от чужбина - както от САЩ, така и от Европа. Поне за момента 22-годишният централен защитник върви по пътя на Неделев и е верен на Ботев (Пловдив). Но ако иска да се развива, е длъжен да направи следващата крачка. Кристиан е силен защитник, а освен това блести сериозно при включванията си в атака, като за това му помага фактът, че като юноша е бил нападател.
 
18 мача в efbet Лига, 0 гола, 0 асистенции
 
Цена: 400 000 евро
 
 
СТАНИСЛАВ ИВАНОВ
 
Наистина феноменален растеж при младока. 20-годишният футболист от Габрово се превърна в неизменен титуляр в състава на Петър Хубчев и ще е цяло чудо, ако той остане на “Герена” и през следващия сезон. Стаси впечатлява със скорост, техника и отлични умения. Освен че игра силно за Левски, крилото беше най-добрият ни футболист в младежкия национален отбор и до голяма степен на него се крепят надеждите ни, че ще се класираме на Евро 2021 до 21 години.
 
20 мача в efbet Лига, 8 гола, 2 асистенции
 
Цена: 200 000 евро
 
 
АЛЕН ОЖБОЛТ
 
23-годишният словенски нападател без съмнение е сред откритията в родния елит, а 2019 г. е най-добрата в кариерата му. Гола с пета, който вкара на Ботев (Пд) във финала за Купата на България, ще бъде припомнян от “черно-бял” Пловдив сигурно още поне 20-30 години. Словенецът може и да не е класически голаджия, но е раздвижен нападател, който има отличен завършващ удар. Фактът, че към него има оферта от Слован (Братислава), а го харесва и доскорошният треньор на Лудогорец Станислав Генчев, е показателен за неговото израстване. Личи си, че е играл във втория отбор на гранд като Борусия (Дортмунд), където е получил важна школовка.
 
20 мача в efbet Лига, 6 гола, 3 асистенции
 
Цена: 200 000 евро
 
 
РОДНИ АНТУИ
 
Спечели си прякора Въздушния с невероятните голове, които реализира. Освен, че ножичните удари са му специалитет, холандецът имаше и попадения след солови акции и тупалки отдалеч. Наистина е впечатляващо да вкараш 9 гола за новак в елита като Царско село. Съвсем логично е грандовете да го поискат. Антуи е на 24 години и определено може да свърши работа на всеки отбор с по-големи амбиции от тези на Царско село.
 
20 мача efbet Лига, 9 гола, 0 асистенции
 
Цена: 150 000 евро
 
 
РОДРИГО ЕНРИКЕ
 
Няма как да не похвалим Илиан Илиев за невероятния нюх към този играч. Черно море взе бразилеца още преди година, но след като Георги Илиев си тръгна от “Тича” през лятото, Родриго разгърна пълния си потенциал. Има отлична техника. Любопитно е да отбележим, че 26-годишният плеймейкър блести срещу силните, но понякога играе бледо срещу слабите. Той е бил в сравнително неизвестни бразилски тимове, а Илиан го познава от португалския Униао Мадейра, откъдето го привлече.
 
18 мача efbet Лига, 4 гола, 8 асистенции
 
Цена: 100 000 евро
Чочев преди Танзания и Азербайджан: Няма слаби съперници

Халфът на Лудогорец остана трети в анкетата "Футболист на годината"

Десподов: Тази награда е огромна чест (ВИДЕО)

"Печеля за трета година, което значи, че има градация в представянето ми", заяви той

Локо София играе контрола с националите до 21 години

Проверката ще е на 21-ви март

Левски ще продължи с победите и след паузата

Вижте подробности

Националите ни с първо занимание преди Танзания

Илиан Илиев вече събра избраниците си на базата в "Бояна"

ЦСКА 1948 се похвали с още един младежки национал

Вижте подробности

Ето кога Билал Бари се връща в игра

Контролата със Спортист (Своге) е в събота

ЦСКА без контрола в паузата на шампионата

Вижте подробности

Крумовград за Гонзо: Вярваме, че ще върне успехите на българския футбол

Вижте какво написаха от клуба

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки