Челси посреща Нова година с усмивка след обрат на "Емирейтс" (ВИДЕО)

Арсенал рухна за 4 минути в края и допусна четвърта поредна загуба у дома

Челси посреща Нова година с усмивка след обрат на "Емирейтс" (ВИДЕО)

Арсенал допусна загуба с 1:2 от Челси в дербито на Лондон в 20-ия кръг на Премиър лийг. „Артилеристите“ поведоха в резултата в 13-ата минута след гол на Пиер-Емерик Обамеянг, като задържаха аванса до 83-ата минута, когато Жоржиньо върна равенството, а в 87-ата Тами Ейбрахам донесе трите точки за тима от „Стамфорд Бридж“.

Така Челси вече има 35 точки и е на три от третия Манчестър Сити. Арсенал остава на 12-а позиция с 24 точки и инкасира четвърта поредна загуба на своя стадион във всички турнири.

Двубоят започна добре за домакините, които направиха две опасни атаки чрез Нелсън отдясно, а в 9-ата минута Давид Луис нанесе и първия точен удар в мача, но без да затрудни Арисабалага.

Лено трябваше да се намесва в 11-ата след заучено положение на „сините“ и удар на Мейсън Маунт.

В 13-ата минута „артилеристите“ поведоха в резултата. След центриране от корнер Чеймбърс отклони към малкия пеналт за Обамеянг, който изпревари Емерсон и след ефектен плонж прати с глава покрай вратаря.

Преднината на Арсенал можеше да бъде увеличена само след 5 минути, но Лаказет пропусна да се разпише след добра контраатака на своя тим.

В 22-ата минута Калъм Чеймбърс се самоконтузи и се наложи да бъде сменен, като на негово място влезе Шкодран Мустафи.

Франк Лампард реши да прибегне към смените още преди почивката и в 34-ата извади Емерсон, а на негово място влезе Жоржиньо. Това донесе импулс в играта на „сините“, които в 37-ата бяха близо до изравняване на резултата. Аспиликуета засече с глава центриране от корнер и прати към далечната греда, където Курт Зума се размина с топката и не успя да нанесе удар.

Арсенал отвърна с бърза контра, която можеше да доведе до сериозни проблеми за Кепа, но атаката бе спряна след ключова намеса на Канте.

В 43-ата минута Обамеянг отправи силен удар от малък ъгъл, който обаче бе неточен и топката срещна външната страна на мрежата.

Първата сериозна атака след почивката бе организирана от гостите в 48-ата, когато изчистена топка попадна в Канте, който обаче стреля неточно от линията на наказателното поле.

В 66-ата резервата Лампти изведе отдясно Ейбрахам, който пробва силен удар, но Давид Луис се намеси в точния момент и сложи крак на пътя на топката.

Вторият точен удар на Челси дойде едва в 75-ата минута, когато Ейбрахам засече с глава центриране от корнер, но прати в ръцете на Лено.

В 77-ата Жоржиньо задържа в центъра Давид Луис, но вторият му жълт картон бе спестен и реферът отсъди само нарушение в полза на Арсенал. Секунди след това Канте направи сериозна грешка в пеналта и загуби топката, а Джо Уилок не успя да стреля точно и прати в близост до десния страничен стълб.

Драмата стана пълна във финалните минути на двубоя, когато „сините“ стигнаха до пълен обрат. Мейсън Маунт центрира от фаул в 83-ата, Бернд Лено излезе да боксира, но остана под топката, а на далечната греда Жоржиньо трябваше само да подложи крак, за да прати във вратата за 1:1.

Четири минути по-късно се случи и обратът. Тами Ейбрахам организира атака за Челси през центъра и комбинира надясно с Вилиан, който навлезе в пеналта отдясно и върна за Ейбрахам, нападателят пое с гръб към вратата и с бързо завъртане и удар прати във вратата за 2:1.

Челси задържа преднината си и се поздрави с успех при гостуването си на „Емирейтс“.

Предпоследният Гранада си тръгна с точка от Билбао (ВИДЕО)

След равенство 1:1

Късен автогол спаси Юве срещу Каляри (ВИДЕО)

Лацио удари Дженоа

Айнтрахт спечели с обрат битката за Европа (ВИДЕО)

Аугсбург падна с 1:3 във Франкфурт

Мениджърът на Ковънтри: Срещаме най-големия клуб в света

„За Манчестър Юнайтед е нормално да играе на това ниво“, смята Марк Робинс

Тен Хаг се прицели във ФА Къп

Вижте какво заяви мениджърът на Манчестър Юнайтед

Клоп: Имаме шанс, ако спечелим оставащите мачове

„Ливърпул е длъжен да покаже отново глад за победа срещу Фулъм“, смята мениджърът

Гуардиола: Не сме машини

Ерлинг Холанд е под въпрос за полуфинала с Челси

Александър-Арнолд: Ще се раздадем в оставащите мачове

„Нещата не зависят само от нас, но ние ще се постараем“

От Байерн: Гнабри и Сане са под въпрос за Реал

"Имам споразумение с клуба, то е съобщено и е в сила", посочи Тухел

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки