Българин впечатли Африка

Кирил Eвтимов даде видео интервю за “Turf Season”

Българин впечатли Африка

Известният като Човека в кадър Кирил Евтимов е подложен на сериозна атака от африкански младежи - кандидати за футболна слава, научи Novsport.com.

В последните дни бургазлията е затрупан със съобщения от африканчета, които се свързват с него и го молят да им съдейства да пробият из футболна Европа.

Офанзивата става факт, след като Евтимов дава видео интервю за “Turf Season” - професионална футболна академия в Лагос, Нигерия. В него българинът споделя, че любимите му африкански играчи са Даниел Амокачи и Дидие Дрогба заради мощната им и същевременно елегантна игра в нападение.

Накрая той поощрява организацията, като й желае да продължи да изпълнява целите си и занапред. Мисията на академията е да даде на талантливи млади футболисти (на възраст от 15 до 21 години) платформа, чрез която те да покажат уменията си и да привлекат възможности за футболна кариера - както на местно, така и на международно ниво, като общата цел е да се подобри живота на подрастващото поколение африканци.

От „Turf Season“ са се свързали с Човека в кадър чрез "Инстаграм", впечатлени от богатата колекция срещи и снимки на Евтимов със световно известни футболни величия. Техният проект включва използване на силата на медиите и технологиите за идентифициране, разкриване и изграждане на капацитет на скритите африкански таланти, чиято кариера умира рано, поради липса на експозиция, структура и възможности.

Широко известно е, че Нигерия има огромно находище на футболни таланти. Това, че са печелили Световната купа FIFA U17 пет пъти на това ниво доказва дебело този факт. Българският „А“ национален отбор също има неприятни спомени от „Суперорлите“, като два пъти губим на Световни финали - 0:3 през 1994 г. и 0:1 през 1998 г.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки