Станислав Генчев: Не очаквах толкова бързо да стана старши треньор

"Лудогорец изпълни целта си в Европа", заяви бившият наставник на разградчани

Станислав Генчев: Не очаквах толкова бързо да стана старши треньор

От началото на годината "Лудогорец" вече има нов наставник в лицето на Павел Върба, а доскорошният треньор на тима Станислав Генчев остава в щаба му. Генчев е сред перспективните млади треньори у нас, като именно той е в основата на класирането на разградчани в елиминационната фаза на "Лига Европа".

"Изпълнихме целта си в Европа. Първите ни два мача бяха изключително добри - две много големи победи срещу ЦСКА (Москва) и срещу "Ференцварош". Стартът ни даде увереност, че можем да продължим в следващата фаза", каза Станислав Генчев в специално интервю за Bulgaria ON AIR.

Той потвърди, че най-неприятният момент от груповата фаза е поражението от "Еспаньол" с 0:6. Генчев смята, че загуба на секунди концентрация е една от причините, заради която "Лудогорец" не успя да победи "Ференцварош".

"Не искам да се сещам за мача с "Еспаньол" в Испания - тогава каквото можеше да се обърка, се обърка. На полувремето говорих на футболистите, че трябва да излезем пределно мобилизирани. За съжаление, не успяхме да предотвратим вкарването на още голове, но това е част от играта - трябва да се учим от тези неща", коментира треньорът.

"Не съм очаквал толкова бързо да ми се даде шанс като старши треньор. Дори не бях в България, когато поех отбора. Бях в Аржентина, за да наблюдавам един футболист за нашия отбор. Първоначалната цел беше да влезем в групите на "Лига Европа". Бях много изненадан и не очаквах, нямах време да се притеснявам, бях изцяло концентриран", разкри Генчев.

"Доста съм амбициозен, учил съм се от доста треньори - Мъри Стоилов, Ивайло Петев, Херо, бях помощник на Краси Балъков. Късметлия съм да работя с тези имена и съм взел от всеки по нещо. С около 7 футболисти от "Лудогорец" сме играли заедно, точно те ми помагат най-много", каза още младият специалист.

"Мъри Стоилов, Стойчо Младенов - и двамата имат сериозни успехи. Нашата школа ще започне да дава футболисти за първия отбор. Трябва търпение и работа, нищо не идва даром. Станахме известни в Европа с раситкия скандал и с оставките в БФС, никой нямаше нужда от такова нещо. Надявам се да се намери правилния път и правилните хора", заключи Станислав Генчев.

БФС извади отбор от София-изток

Пирдоп приключва с областната група

Шестима национали на Ботев отново при "канарчетата"

На "Колежа" се готвят за Черно море

ЦСКА плати над 3 млн. лева на НАП

Левски вече не фигурира след длъжниците

Община Пазарджик отпуска пари за заплати на Хебър

Очаква се 105 хиляди лева да бъдат преведени на клуба

Стоичков: Оптимист съм за България

Камата смята, че скоро отборът ни ще се класира за голям футболен форум

Черно море се намира в добра серия срещу Ботев в Пловдив

В последните си девет мача, "канарчетата" имат само две победи

Гонзо избра кой да го наследи в БФС

Кирил Котев ще заеме поста технически директор

Локо Пловдив връща Медвед на Пирин

В момента той е под наем на "Лаута"

Трима национали вече тренират с Левски

Пламен Андреев, Марин Петков и Хосе Кордоба са на линия за Николай Костов

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки