БЕЗ СПИРКА! Мощен Интер се разправи с Наполи, какво ли чака Лудогорец (ВИДЕО+СНИМКИ)

Лукаку с нови два гола, синьо-черните пак са лидери в Серия А

БЕЗ СПИРКА! Мощен Интер се разправи с Наполи, какво ли чака Лудогорец (ВИДЕО+СНИМКИ)

Съперникът на Лудогорец за 1/16-финалите в Лига Европа Интер спечели с 3:1 при визитата си на Наполи в дербито от 18-ия кръг на италианската Серия „А“ и се завърна на върха пред шампиона Ювентус. Това е първа победа на Интер в Неапол от 1997 година. 

 
Две невиждани неща се случиха при този успех на „нерадзурите“ и те са свързани с треньора им Антонио Конте. 50-годишният специалист постигна историческа победа №100 в италианския елит след само 145 мача. Така той става треньорът с най-бързи 100 успеха в цялата история на Калчото. Освен това Конте за първи път ликува в Неапол, след като при предните три визити начело на Ювентус бе записал две ремита и една загуба.
 
 
 
Белгийският нападател Ромелу Лукаку (14, 33) изведе гостите напред в резултата, а след това и удвои аванса им след пас на Брозович. Полският национал Аркадиуш Милик (39) върна едно попадение преди почивката след асистенция на Хосе Кайехон.
 
През втората част аржентинецът Лаутаро Мартинес (62) подпечата трите точки на „нерадзурите“, които запазиха комфортния си аванс до последния съдийски сигнал.
 
 
 
След успеха Интер събра 45 точки и се завърна на първата позиция пред шампиона Ювентус, който е с по-лоша голова разлика. Наполи остава осми с 24 точки.  

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки