ОГРОМНА ДРАМА! "Лъвовете" на Гришо паднаха в епична битка (ВИДЕО)

България остана съвсем близо до историческо постижение на ATP Cup

ОГРОМНА ДРАМА! "Лъвовете" на Гришо паднаха в епична битка (ВИДЕО)

Григор Димитров и Александър Лазаров се бореха мъжки, но загубиха с 1:2 сета (6:4; 3:6; 7:10) в третия решаващ мач срещу Сандер Жил и Йоран Влиеген в битката между България и Белгия от група С на ATP Cup в Сидни. 

Момчетата ни започнаха отлично и поведоха с 1:0 сета, но далеч по-опитните в двойни мачове Жил и Влиеген успяха да направят пълен обрат и затвориха мача с шампионски тайбрек. 

България започна по отличен начин мача на двойки, печелейки по категоричен начин първия сет - 3:6. Родните национали бяха солидни при собствен сервис, а единственият пробив, който направиха, беше достатъчен на нашите, за да сломят съпротивата на белгийския дует Жил/Влийген. Втората част започна по мечтан начин - пробив на 15 за Димитров и Лазаров.

Следващият гейм затвърдихме пробива, макар и трудно. В третия гейм белгийското дуо си взе подаването с леки колебания, но това им даде увереност и те пробиха сервис гейма на Лазаров - 2:2. Последва подаване, спечелено на 15 и 3:2 за Белгия. Точно на време дойде подаването на Григор Димитров, който с отлични сервиси прекъсна импулса в играта на опоненти ни - гейм на нула. Белгийците не се дадоха и взеха на свой ред сервис гейма си. В осмия гейм Лазаров се реваншира за пробива, сервира перфектно и нашите затвориха подаването си, без да дадат точка на съперниците си.

Същото обаче сториха и белгийците в деветия гейм и отново излезнаха напред в резултата. В десетия гейм нервите на Григор не издържаха за пореден път днес и той загуби подаването си, с което сетът отиде в полза на Белгия. В тайбрейка белгийците показаха, че повече желаят победата и заслужено го спечелиха с 10:7. По този начин общият резултат в сблъсъка стана 2-1, а България се прости с мечтите си за четвъртфинал в надпреварата.

Нашите момчета имаха нужда от задължителна победа в този мач, след като резултатът след мачовете на сингъл бе равен - 1:1. 

В първия мач втората ни ракета Димитър Кузманов победи повече от категорично Стив Дарси с 2:0 сета (6:0; 6:3) и донесе аванс на нашия тим, но след това капитана ни и първа ракета Григор Димитров допусна пълен обрат срещу удобния му досега съперник Давид Гофен и загуби с 1:2 сета (6:4; 2:6; 2:6) за малко над два часа игра. 

Така България остава на третото място в групата с по две победи с 2:1 и една загуба с 1:2. Първи са Великобритания, които записаха само една загуба от нашия отбор, а втори са белгийците. 

 
Пратиха Алкарас - Димитров във вечерната сесия

Срещата между най-добрия ни тенисист и световния номер 2 ще започне не по-рано от 1 часа след полунощ

Медведев стигна 1/2-финалите в Маями, ще отмъщава на Синер

Финалистите от Аустрелиън Оупън се изправят един срещу друг отново

Синер прегази и Мачаш, за да стигне 1/2-финалите в Маями (ВИДЕО)

Шампионът от Аустрелиън Оупън даде само шест геймана съперника

Бекер коментира раздялата на Джокович и Иванишевич

Немската легенда също беше треньор на Ноле

Гришо е аутсайдер срещу Алкарас

Вижте подробности

Шиникова с две победи в Тунис

Тя продължава напред както на сингъл, така и на двойки

Джокович се раздели с Иванишевич

Обичам те, написа Новак на изпроводяк

Алкарас: Димитров е много труден съперник

Вижте подробности

Димитров: Най-накрая! Очаквам с нетърпение мача с Алкарас

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки