В УКРАЙНА: Динамо (Киев) хареса ас на Левски

Грандът подготвя мащабна селекция, Паулиньо в списъка

В УКРАЙНА: Динамо (Киев) хареса ас на Левски
Украинският гранд Динамо (Киев) следи изкъсо изявите на Паулиньо. 

Крилото на Левски се е понравило с играта си в българския шампионат и е влязло в полезрението на един от най-големите отбори в Източна Европа.

Киевчани се нуждаят от освежаване на състава, тъй като изостават на 16 точки от лидера в първенството и техен голям враг Шахтьор (Донецк).

Според ukrainefootball.net Паулиньо е част от списък за мащабна селекция в Динамо (Киев) тази зима, която да засили конкуренцията в отбора.

26-годишният бразилец има опит в ураинския футбол, след като преди да дойде на “Герена” игра за Заря (Луганск).

Ако киевският гранд желае да привлече крилото на “сините”, то ще трябва да плати сериозна сума за него.

Причината е, че Паулиньо има действащ договор с Левски до 2021 година и желанието на столичани е да не се разделят с него, тъй като той е основен играч на отбора. През есенния полусезон бразилецът вкара 7 гола и подаде за още 3.

При евентуална сделка Левски ще е на голяма печалба, тъй като крилото дойде като свободен агент в клуба, пише "Тема спорт".

До момента бразилецът има изиграни 72 мача за “сините” във всички турнири, в които реализира 18 попадения.

В полезрението на треньора на Динамо Алексей Михайличенко влизат още доста футболисти, така че е много рано да се говори за нещо повече.

Украинците се интересуват и от играчи като Кевин Фоланд от Байер (Леверкузен), Виктор Осимен от Лил и Тайсон от Шахтьор (Донецк).

Изданието споменава, че украинският гранд следи и ситуацията с крилото на Лудогорец Мавис Чибота, който пристигна при разградчани през миналата година, но за момента не може да си спечели титулярно място.
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки