Дунав прави селекция "под наем" до края на сезона

Бившият капитан на отбора Мартин Ковачев разтрогна договора си с тима

Дунав прави селекция "под наем" до края на сезона

 През тази пролет, закъсалият финансово „Дунав“ прави предимно селекция „под наем“. На 6 януари, 15 футболисти, четирима от които юноши на тима, се събраха на клубната база на стадион „Дунав“. Бившият капитан на отбора Мартин Ковачев разтрогна договора си с тима, като обвини за това президента „в сянка“ д-р Симеон Симеонов, а преотстъпеният от „Черно море“ Мартин Костадинов подписа с „Арда“.

 

Два дни по-късно, към „Дунав“ се присъединиха присъединиха двамата чужденци – бразилецът Фернандо Кавалканте и македонецът Александър Исаевски , които получиха по-дълга почивка. В същото време, активно върви селекцията в русенския тим. Крилото Митко Митков, на 19 години, дойде от ЦСКА и само за няколко дни впечатли треньора Людмил Киров. Преотстъпен от „Берое“ е 23-годишният защитник Петко Цанков. Бранителят е юноша на „Черно море“, а през есента е изиграл 2 мача за старозагорци в елита.

 

Преди това, Цанков е бил част от съставите на Добруджа, Черноморец Балчик и Витоша Бистрица. В „Дунав“ се завърна и крилото Юлиян Ненов, който за последно също носеше фланелката на „Берое“. Юношата на ЦСКА игра с русенския тим в Лига Европа, преди да се върне в родния „Ботев“ Враца. Сега той подписа договор с „Дунав“ за 18 месеца. На проби в Русе е и атакуващият халф от юношите на „Лудогорец“ Георги Стоянов, на 19 години. Договор се очаква да подпише и 19-годишното крило от „Локо“ Пд Филип Колев, юношески национал, играл през есента в „Спартак“ Вн. В понеделник в Русе чакат и бразилския вратар Хуго Гамейро, който идва от Кюстендил. Людмил Киров заяви, че търси още защитници и централен нападател, който да замести отишлия в ЦСКА голмайстор Ахмед Ахмедов.

 

В понеделник ще стане ясно и дали „Дунав“ ще отиде на лагер в Анталия, или ще остане да се готви в България. За 15 януари е уговорена контрола с „Локомотив“ Горна Оряховица в Русе. Ако „Дунав“ пътува за Турция, там русенци ще се изправят срещу качествени отбори. Сред имената на евентуалните съперниците личат тези на „Легия“ Варшава (Полша), „Ротор“ (Русия), „Бохемианс 1905“ (Чехия) и FC „Oрдабаши“ (Казахстан). За пореден път Людмил Киров отказа да коментира финансовото бъдеще на на отбора,което засега остава неизвестно.

 
 
 
Изтеглиха жребиите за полуфиналите при ветераните и купата на АФЛ

Витоша (Бистрица) ще спори с Ботев (Враца) за място на финала

Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Стамен Белчев с дилеми в "червената" защита за Левски

Вижте какви

Костов избра дясното крило за ЦСКА

Вижте подробности

Рик Джонатан: Хубаво е, че има конкуренция в Лудогорец

„Следвам моя път, това не е късмет, а работа“

Любо Пенев: Вниманието ни е насочено към първенството

„Имаше липса на концентрация“

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки