АТАЛАНТА ПОКАЗА ЗЪБИ: Изпусна да бие Интер на "Меаца" (ВИДЕО)

Хнданович спаси "нерадзурите" от пълен провал, хвана дузпа в продължението

АТАЛАНТА ПОКАЗА ЗЪБИ: Изпусна да бие Интер на "Меаца" (ВИДЕО)
Аталанта открадна точка от Интер, а можеше да си тръгне и с три от "Джудзепе Меаца" след мача между двата състави от 19-ия кръг на Серия "А". Домакините поведоха с гол на Лаутаро Мартинес, Госенс изравни. "Нерадзурите" запазиха първото място, но са само на точка пред Ювентус. Шампионите са с мач по-малко, утре те гостуват на Рома. Аталанта продължава с отличното си представяне този сезон. Тимът е четвърти.
 
Домакините можеха да поведат още преди да е изминала и една минута от началото на мача. Ромелу Лукаку се справи нанесе удар, който обаче се отби в страничната греда. Три след това Интер все пак вкара, след като Лаутаро прокара топката между краката на вратаря Пиерлуиджи Голини.
 
В 22-та минута пък бившият защитник на Лудогорец Хосе Луис Паломино изби от голлинията удар на Лаутаро. В заключителните секунди на първото полувреме имаше сериозно напрежение в наказателното поле на Интер. Гостите дори имаха претенции за дузпа за нарушение на Лаутаро срещу Рафаел Толой.  
 
Десет минути след почивката Малиновский опита късмета си с далечен удар, но стреля над вратата. Така се стигна до 75-ата, когато Аталанта изравни. При центриране в наказателното поле на домакините, Антонио Кандрева подцени ситуацията и позволи на Робин Госенс да отклони топката и да матира Ханданович - 1:1. 
 
До края Аталанта бе по-активният отбор и опита да си тръгне от Милано с трите точки. Муриел обаче стреля в стената от свободен удар, а ситуация пред вратата на Ханданович пропусна и Иличич. В 86-ата минута пък мощен удар на Алехандро Гомес разтресе напречната греда.
 
В ответната атака пък Брозович стреля от от границата на наказателното поле, но право в ръцете на Голини. Секунди по-късно Аталанта получи възможност да изпълни дузпа за нарушение на Бастони срещу Малиновский. Реферът Джанлука Роки посочи бялата точка. Муриел стреля мощно в десния долен ъгъл на Ханданович, но капитанът на Интер спаси.
 
 
 
СТАРТОВИ СЪСТАВИ
 
ИНТЕР: Ханданович, Бастони, Де Врай, Годин, Бираги, Сенси, Брозович, Галярдини, Кандрева, Лаутаро, Лукаку
 
АТАЛАНТА: Голини, Паломино, Толой, Джимсити, Хатебур, Де Роон,  Пашалич, Госенс, Гомес, Иличич, Сапата

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки