Владимир Илиев с 21-о място в масовия старт

Втора победа за Мартен Фуркад в Оберхоф

Владимир Илиев с 21-о място в масовия старт

 Българинът Владимир Илиев се класира на 21-о място от 30 стартирали в масовия старт на 15 км от Световната купа по биатлон. Той направи пет грешки в стрелбата и финишира на 1:56.5 минути след Мартен Фуркад (Франция). 

 
Петкратният олимпийски шампион постигна втора победа в германския зимен център Оберхоф. 31-годишният Фуркад спечели и спринта на 10 км в петък. Французинът измина трасето за 41:01.4 минути и допусна две грешки в четирите си стрелби. Така Фуркад записа трета победа за сезона и 75-а в кариерата си. 
 
В спор за второто място представителят на домакините Арнд Пайфер победи Симон Дестио (Франция). Пайфер завърши втори на 20.1 секунди след Фуркад с три грешки в стрелбата, а Дестио остана на 20.3 секунди също с три пропуснати мишени.
 
Носителят на Световната купа Йоханес Тингес Бьо (Норвегия) пропусна стартовете в Оберхоф, тъй като в близките дни се очаква съпругата му да роди първото им дете.
 
След деншната победа Мартен Фукрад излезе начело в генералното класиране за сезона с 387 точки. Втори е Бьо с 374 точки, а трети - Симон Дестио с 352 точки. Владимир Илиев е 24-и със 126 точки, а Красимир Анев - 46-и с 34 точки.
 
Следващият кръг от Световната купа по биатлон ще се проведе от 15 до 19 януари в Руполдинг.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки