Матиас Майер спечели алпийската комбинация във Венген

Двама французи също се качиха на подиума

Матиас Майер спечели алпийската комбинация във Венген
Двукратният олимпийски шампион Матиас Майер от Австрия спечели втората за сезона алпийска комбинация от Световната купа по ски-алпийски дисциплини в швейцарския зимен център Венген.
 
29-годишният Майер триумфира с общо време от 2:32.45 минути. Той беше най-бърз в спускането с 1:41.40 минута и даде четвърто време в слалома - 51.05 секунди.
 
Майер записа втора победа за сезона и седма в кариерата си за Световната купа.
 
Двама французи се качиха на подиума. Втори на едва 7 стотни от секундата остана Алекси Пинтюро (Франция), който спечели първата комбинация за сезона, а трети с 67 стотни изоставане е Виктор Мюфа-Жанде (Франция).
 
Според новите правила, първи в стартовия лист за слалома е победителят в спускането, което означаваше, че Майер стартира пръв, а Пинтюро едва 19-и. Преди, стартовият лист за слалома беше по обратен ред на спускането, което позволяваше на специалистите в техничните дисциплини да са първи.
 
След второто място днес Алекси Пинтюро излезе начело в генералното класиране за Световната купа за сезона с 613 точки. Втори е Хенрик Кристоферсен от Норвегия с 611 точки, който пропусна днешното състезание, а трети - Александър Аамод Килде (Норвегия) с 551 точки.
 
В подреждането за малката Световна купа в дисциплината води Пинтюро със 180 точки, пред Александър Аамод Килде със 112 точки и Лоик Меяр (Швейцария) със 110 точки.
 

Световната купа във Венген продължава утре със спускане за мъже. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки