Красен Кралев: Едва ли вече има фен на зимните спортове, който да не знае къде е Банско и къде е България (СНИМКИ)

„България за пореден път доказва, че е сред най-добрите организатори на състезания от най-висок ранг“, посочи спортният министър

Красен Кралев: Едва ли вече има фен на зимните спортове, който да не знае къде е Банско и къде е България (СНИМКИ)

„Днес връчих цветята на победителките във второто спускане от световната купа в Банско“, сподели чрез своя профил в социалната мрежа Фейсбук министърът на младежта и спорта Красен Кралев.

Италианките постигнаха исторически триумф, като окупираха целия подиум чрез Елена Куртони, Марта Басино и Федерика Бриньоне. 

„България за пореден път доказва, че е един от най-добрите организатори на спортни състезания от най-висок ранг в света. Всички са възхитени от условията и трасето в Банско, което е благодарение на екипа на федерацията по ски и нейният президент Цеко Минев“, посочва спортният ни министър.

„По предварителни данни на Infront, компанията, която подава телевизионния сигнал от всички световни купи по ски като официален партньор на международната федерация, спускането в Кицбюел е гледано по телевизиите от около 500 милиона човека. А нашето състезание бе залепено за него за около половин час. Това означава, че едва ли има някой любител на зимните спортове, който вече да не знае къде е Банско и къде е България“, коментира още Красен Кралев и допълва:

„Състезанието изгледах в компанията на Стефка Костадинова и вицепремиера Екатерина Захариева, която е голям фен на зимните спортове. Искам да благодаря и на моя голям приятел подполковник Желязко Желев и неговите хора от 101-и алпийски полк, които помагат за перфектното състояние на пистите.“

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки