Ливърпул може да получи шпарил от Сити на "Етихад"

Ето за какво става дума

Ливърпул може да получи шпарил от Сити на "Етихад"

Отборът на Ливърпул е все по-близо до титлата в Англия. Главният преследвач Манчестър Сити загуби вчера срещата си с Тотнъм и "гражданите" вече са на цели 22 точки от тима на Юрген Клоп.

Това означава, че на мърсисайдци са им нужни шест победи, за да си гарантират трофея във Висшата лига и то, ако Сити спре да губи точки. Може да се случи така, че отборът на Пеп Гуардиола да направи шампионски шпалир на собствения си стадион в мача с Ливърпул.

Сметките показват, че Ливърпул може да си осигури титлата на 21 март, когато тимът на Юрген Клоп приема Кристъл Палас на "Анфийлд". Този двубой е от 31-вия кръг, а в 32-рия Ливърпул гостува на Манчестър Сити на "Етихад.

Този сценарий изглежда съвсем реален от гледна точка на Ливърпул, защото следващите шест мача на мърсисайдци са срещу съперници, които тимът на Клоп спокойно може да победи. В следващия кръг Ливърпул гостува на последния в класирането Норич, след това приема Уест Хам, който с днешна дата също е в зоната на изпадащите. Следва гостуване на предпоследния Уотфорд и домакинство на Борнемут. Едва в 30-ия кръг идва и първият сериозен тест - дербито с Евертън на "Гудисън". Следва споменато домакинство с Кристъл Палас, в което Ливърпул може да си осигури и математически титлата.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки