Наполи с ключова победа (ВИДЕО)

Гостите набързо поведоха с 2:0

Наполи с ключова победа (ВИДЕО)

Наполи постигна ключова победа с 4:2 в чудесен спектакъл за край на 22-рия кръг на Серия А. Гостите набързо поведоха с 2:0 преди "генуесците" да върнат равенството с преди последните 20 минути на срещата, когато Диего Деме и Дрийс Мертенс се разписаха, за да донесат победата на своя тим.

 
 
"Партенопеите" бяха укрилени след победата срещу Ювентус в дербито на предишния кръг и започнаха мача в невероятен стил. Още в 3-та минута Пиотър Зиелински намери Аркадиуш Милик с чудесно центриране, а таранът прониза вратата на Емил Аудеро за 1:0. 
 
В 16-та минута момчетата на Дженаро Гатузо нанесоха бърз втори удар. След центриране отдясно Джовани Ди Лоренцо отклони топката на задната греда, където Елиф Елмас засече на празна врата за 2:0. 
 
В този момент обаче домакините намериха съпротивителни сили и върнаха едно попадение и то по какъв начин. След дълго подаване на Албин Екдал към Фабио Куилярела на границата на наказателното поле на Наполи, нападателят овладя и с второто си докосване от воле не остави никакви шансове на Алекс Мерет за 1:2. 
 
В 55-та минута момчетата на Клаудио Раниери си помислиха, че са изравнили след атрактивна задна ножица на Маноло Габиадини, която направи Мерет безпомощен. След преразглеждане на видео-асистент реферите обаче се оказа, че в по-ранна фаза на атаката Гастон Рамирес е играл с ръка, което доведе и до отменяне на попадението. 
 
Все пак обаче логичното се случи и паритетът на "Мараси" беше върнат в 73-та минута. След нарушение в наказателното поле срещу Куилярела беше отсъдена дузпа. Зад топката застана Маноло Габиадини, който не сгреши, за да направи резултата 2:2. 
 
Драмата обаче тепърва предстоеше. В 83-та минута Лоренцо Инсиние получи топката на левия фланг, навлезе навътре и стреля в тялото на Омар Коули. След рикошета обаче тя се върне в краката на резервата Диего Деме, който на празна врата не допусна грешка, за да даде отново аванса на своя тим.  
 
В буквално последната минута беше оформено и крайното 4:2. След ужасна грешка на вратаря Емил Аудеро Дрийс Мертенс стреля от 40 метра към опразненатата врата, за да влети топката за последен път във вратата на домакините. 
 
Така Наполи се изкачи до 10-та позиция, с актив от 30 точки след 22 мача и далеч по-реалистични шансове за атака на място в топ 6. Сампдория, от своя страна, остава 16-ти, с актив от само 20 точки, на 4 над опасната зона. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки