Дузпа в последната минута спаси Ювентус (СНИМКИ)

Домакините бяха по-добрият отбор през цялата среща

Дузпа в последната минута спаси Ювентус (СНИМКИ)

Милан и Ювентус завършиха при резултат 1:1 в много напрегнат и любопитен първи мач от втория полуфинал на Купата на Италия.

 

Домакините бяха по-добрият отбор през цялата среща и въпреки множеството създадени шансове стигнаха до едва едно попадение. То беше дело на Анте Ребич в 61-та минута, но в последната минута на срещата Кристиано Роналдо от дузпа осигури равенството преди ответното гостуване на „Алианц Стейдиъм".

 

"Росонерите“ можеха да открият още във 2-ата минута, когато Кесие стреля от около 25 метра, но топката премина покрай гредата. Три минути по-късно и Буфон се намеси след изстрел на Анте Ребич. В 11-ата минута Ибрахимович опита ефектно отиграване с пета, но не намери очертанията на вратата. Ветеранът на вратата на Юве трябваше да се намесва и при шута на Калабрия в 23-ата минута, както и при изстрела на Ребич пет минути по-късно.

 

 

В 30-ата минута Ибрахимович получи жълт картон за нарушение срещу Де Лихт, което ще му попречи да вземе участие в реванша в Торино. В 36-ата минута и Джанлуиджи Донарума показа добър рефлекс след диагнален изстрел по земя на Хуан Куадрадо. В 43-ата минута и Тео Ернандес получи жълт картон, като той също ще пропусне реванша. Стефано Пиоли не остана доволен от решението на съдията и също получи картон за реакцията си.

 

И второто полувреме започна с натиск на домакините. В 60-ата минута Ибрахимович получи пас в наказателното поле и стреля, но Буфон отново спаси. Минута по-късно обаче „росонерите“ стигнаха до попадение.  Чалханоолу центрира за Ребич в наказателното поле и той отблизо засече топката във вратата за 1:0.

 

 

В 65-ата минута се стигна до намесата на ВАР, след като гостите поискаха дузпа за удар с ръка срещу Куадрадо. В 69-ата минута реферът Паоло Валери извади поредният жълт картон, този път за Саму Кастийехо, който също ще пропусне ответния мач в Торино. В 72-ата минута Милан остана в намален състав на терена, след като Тео Ернандес извърши  нарушение срещу Пауло Дибала и получи втори жълт картон.

 

В първата минута на добавеното време звездата на гостите Кристиано Роналдо изравни резултата от дузпа.

Окончателно! Алфонсо си тръгва от Байерн

Защитникът отказва да преподпише

Рома вече реши с кого ще замени Лукаку

Белгиецът почти сигурно няма да бъде откупен от Челси

Наполи бърза да подпише нов договор с Кварацхелия

Грузинецът има контракт до 2027г., но партенопеите искат да го задържат за още по-дълго

Байерн Мюнхен ще плати 12 милиона на Тухел

Баварците ще изплатят обезщетение на специалиста, въпреки раздялата по взаимно съгласие

Неймар говори с Лапорта за завръщане в Барселона

Договорът на Неймар с Ал Хилал е до лятото на 2025г

Интер си хареса звездата на Дженоа

Алберт Гудмундсон се представя отлично този сезон

Де Хеа отново е опция за Реал Мадрид

"Белия балет" ще търси нов вратар за новия сезон

Киеза си промени мнението, преподписва с Ювентус

Смяташе се, че крилото ще напусне торинци след края на сезона

Атлетико Мадрид вдигна Гризман на крака

32-годишният французин поднови тренировки

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки