Венгер води битка за промяна на правилото за засада

Бившият мениджър на Арсенал не одобрява засади от по няколко сантиметра

Венгер води битка за промяна на правилото за засада

Легендарният бивш мениджър на Арсенал Арсен Венгер сподели, че е в процес на водене на разговори за осъществяването на промени във връзка с все по-бясно критикуваното правило за засада.

Споровете около тълкуванията на това правило набират все по-голяма скорост през последните месеци, след като започна тенденцията в Англия, Италия и други страни да бъдат отсъждани милиметрови засади на нападателите, съответно да бъдат отменяни редица на пръв поглед редовни попадения.

Французинът смята, че настоящото правило е твърде ориентирано в полза на защитниците и той ще се стреми да промени това. Като шеф на развитието на глобалния футбол на ФИФА част от длъжностната характеристика на Венгер е и задаването на предложения за промени на неясни норми.

"В момента водя разговори около приложението на ВАР и една от най-дискусионните и неразбираеми теми определено е тази за правилото за засада. Отсъждат се много засади за по някакви сантиметри", започна Венгер.

"Мисля, че това трябва да се промени много бързо. Има възможност за промяна на това правило и да не се наказва играч, ако е в засада с носа си. Тоест няма да си в засада, ако части от тялото ти са в една линия с тази на защитника, даже и други да са пред него", сподели предложението французина. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки