Наполи постигна труден, но ценен успех (ВИДЕО)

Домакините от Бреша първи взеха преднина с попадение на Джон Чансейор

Наполи постигна труден, но ценен успех (ВИДЕО)

 Наполи постигна труден, но ценен успех с 2:1 като гост на Бреша. Двата тима се изправиха един срещу друг в сблъсък от 25-ия кръг в Серия “А” на стадион “Марио Ригамонти”. Домакините първи взеха преднина с попадение на Джон Чансейор в 26-ата минута, но в началото на втората част неаполитанците направиха пълен обрат за пет минути с голове на Лоренцо Инсиние от дузпа в 49-ата и на Фабиан Руис в 54-ата минута.

 
Наполи имаше първата голяма възможност в срещата. В 20-ата минута Дрис Мертенс получи дълъг пас, изскочи зад отбраната и стреля от воле, но вратарят спаси.
 
В 26-ата минута обаче Бреша поведе в резултата. Сандро Тонали центрира от корнер и Джон Чансейор с глава вкара за 1:0.
 
Наполи обаче излезе преобразен през второто полувреме и набързо обърна нещата в своя полза. В 47-ата минута Алеш Матею игра с ръка в наказателното си поле. Първоначално съдията Даниеле Орсато поочи корнер, но след това разгледа повторение на ситуацияат с ВАР и прецни, че има дузпа. Лоренцо Инсиние от бялата точка елегантно реализира за 1:1.
 
В 54-ата минута Фабиан Руис бе оставен да стреля от границата на наказателното поле и с прекрасен диагонален шут не остави шансове на вратаря за 1:2.
 
Няколко минути по-късно испанецът бе оставен да отправи почти идентичен изстрел, но този път Йесе Йоронен успя да спаси.
 
В 63-ата минута преднината на гостите можеше да стане от два гола, но попадение на Дрис Мертенс бе отменено заради засада.
 
Десетина минути по-късно пък Марио Балотели пропусна голям шанс да върне домакините в мача, като отблизо стреля над вратата. Той като че ли бе и в засада.
 
В крайна сметка Наполи взе своето и вче има актив от 36 точки и излезе временно на 6-ото място в таблицата. Бреша пък вче 10 поредни мача е без победа и се намира на предпоследната 19-а позиция с 16 точки.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки