Формула 1: Фетел над всички в петия ден от тестовете в Барселона

Люис Хамилтън със сериозен проблем в болида

Формула 1: Фетел над всички в петия ден от тестовете в Барселона

Германецът Себастиан Фетел с "Ферари" даде най-добро време в следобедната тренировъчна сесия в Барселона преди началото на новия сезон във Формула 1.

Фетел завъртя 144 обиколки на пистата в Каталуния и постигна най-добро време от 1:16.841 минути в петия ден от на тестовете на отборите.

В същото време неприятности имаше тимът на Мерцедес. Люис Хамилтън спря на пистата в следобедната сесия след технически проблем.

Фетел постави най-меките гуми С5 за кратка серия от обиколки в сутрешната сесия. В най-добрата 4-кратният шампион постигна 1:16.841 мин. Постижението му не е впечатляващо с оглед на това, че миналата седмица със същите гуми Валтери Ботас с Мерцедес записа 1:15.732 мин.

Трябва да се отбележи обаче, че тази сутрин първо пистата не беше в оптимално състояние като сцепление заради падналия дъжд. Освен това в най-добрата обиколка Фетел разви сравнително ниска скорост на старт-финалната права с активиран DRS – 312 км/ч, пише clubs1.bg.

Това говори, че в Скудерията отново използваха ниски режими на работа на мотора. Според Тото Волф от Мерцедес, ако във Ферари ползват пълната мощност на агрегата, те ще могат да подобрят времето за обиколка с 1 секунда.

В същото време Хамилтън остана последен за деня с 1:22.425 мин. Той изглежда беше започнал състезателна симулация с гумите С3 следобед, когато на излизане от завой 5 загуби изцяло мощност и спря след серия от 11 обиколки.

По-късно от Мерцедес обявиха, че аномалия в налягането на маслото е довела до изключване на двигателя като предпазна мярка.

Второ време за деня записа Пиер Гасли с Алфа Таури, който също постави гумите С5, но в следобедната сесия. С тях той записа 1:17.066 мин. Трети се нареди Ланс Строл от Рейсинг Пойнт с много силен резултат с гумите С3. Топ 5 допълниха Николас Латифи с Уилямс и Ландо Норис от Макларън с гуми С3.

Шести остана Макс Верстапен с Ред Бул с много добро време с С2. Нидерландецът изпробва ново предно крило в болида на „биковете“.

Той предизвика второто спиране на сесията сутринта, като излетя на завой 5 и спря в чакъла. На същото място грешки допуснаха още Фетел и Ботас, но те успяха да се измъкнат от чакъла.

Ейдриън Нюи си тръгва от Ред Бул след края на сезона

Един от основните двигатели на успеха на "биковете" напуска клуба след 18 години

Формула 1 умува за промяна в точкуването

Вижте подробности

Историческо: Ферари сменя червения цвят на болидите си

Скудерията ще носи синьо за Гран при на Маями

Обсъждат се революционни промени във Формула 1

Вижте какви са те

Трима пилоти във Формула 1 пред сериозни наказания

Сарджънт, Строл и Серхио Перес може да натрупат 12 наказателни точки

Глобиха Алпин за инцидента с механик в бокса

Стюардите в Китай наказаха френския тим с 10 000 евро

Луда надпревара: Верстапен над всички и в Шанхай (ВИДЕО)

Макс с 4 от 5 при завръщането на ГП на Китай

Верстапен не остави шанс на никого и в квалификацията в Китай

Ред Бул окупира първите две позиции за старта

Макс Верстапен спечели първия спринт за сезона (ВИДЕО)

Нидерландецът отвя конкуренцията в Шанхай

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки